Η μήνυση του πατέρα της 23χρονης ήταν αυτή που έδωσε έναυσμα για την ποινική έρευνα στην υπόθεση (φωτ. αρχείου) | In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Δολοφονία 23χρονης στην Κυψέλη: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενες

Πρόκειται για την 59χρονη μητέρα του θύματος, την 23χρονη αδερφή της και την 57χρονη σπιτονοικοκυρά τους. Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνονται τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της εμπορίας ανθρώπων αλλά και της διακοπής κύησης
Protagon Team

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας, οι τρεις κατηγορούμενες για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 23χρονης Φ.Μ., η σορός της οποίας είχε βρεθεί σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη τον Οκτώβριο του 2021, για βαρύτατες κατηγορίες.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά του σπιτιού όπου έμεναν, έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας, για όσα τους καταλογίζονται για την βάναυση μεταχείριση της Φ.Μ., τους άγριους ξυλοδαρμούς, την εξώθηση της στην πορνεία, την διακοπή κύησης και τελικά την δολοφονία της.

Ωστόσο, μετά από μακρά απολογητική διαδικασία, ανακρίτρια και εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο της φυλακής στις τρεις κατηγορούμενες για την αποτρόπαια υπόθεση που εξιχνιάστηκε μήνες αφόρου η γυναίκα είχε βρεθεί τυλιγμένη σε μία κουβέρτα, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της.

Υπενθυμίζεται πως ο θάνατος της 23χρονης αρχικά αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Η μήνυση του πατέρα της, όμως, έδωσε το έναυσμα για την ποινική έρευνα στην υπόθεση, η οποία οδήγησε, στις αρχές του Σεπτεμβρίου, στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των τριών γυναικών.

Η δικογραφία, στην οποία αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην σπιτονοικοκυρά, περιλαμβάνει βαρύτατα αδικήματα, με βασικό την ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, που βαρύνει και τις τρεις γυναίκες.

Επίσης περιλαμβάνει την εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, που βαρύνει την σπιτονοικοκυρά και συνέργεια σε αυτήν που αφορά την αδελφή της Φαίης.

Η σπιτονοικοκυρά βαρύνεται επιπλέον με κατηγορίες για διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου και απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τις τρεις κατηγορούμενες καθώς κρίθηκαν ύποπτες διάπραξης νέων αδικημάτων. Κατά τις δικαστικές Αρχές, οι κατηγορούμενες έχουν επιδείξει «εξαιρετική βιαιότητα» .

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Εισαγγελία διενεργεί και ξεχωριστή έρευνα, με δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όσον αφορά τον θάνατο ηλικιωμένης που φέρεται να φρόντιζε η σπιτονοικοκυρά.