335
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου τον Οκτώβριο | ΙΝΤΙΜΕ

Δημοσκόπηση: Το 75% εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 21:09
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου τον Οκτώβριο
|ΙΝΤΙΜΕ

Δημοσκόπηση: Το 75% εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 21:09

«Ναι» στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορονοϊό λέει το 75% των πολιτών, όπως αποτυπώνεται στη νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαΐου σε 1.200 άτομα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μια διευρυμένη διαφορά 20,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 75% επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 44% την θεωρεί θετική έναντι 50% που την κρίνει αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θετική γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αυξάνεται η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις της της κρίσης του κορονοϊού καθώς το 66% πιστεύει πλέον ότι η οικονομική κατάσταση θα είναι πιο δυσχερής τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση πώς έχουν επηρεάσει οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους το 53% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (24%) έως πολύ (29%), το 19% μέτρια, και το 23% λίγο (12%) και ελάχιστα έως καθόλου (11%). Το 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 63% θεωρεί ότι η χαλάρωση των μέτρων έγινε την κατάλληλη στιγμή ενώ ένα ποσοστό 15% θεωρεί ότι έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης ότι μόνο το 44% δηλώνει ότι θα εφαρμόσει πολύ ή αρκετά τα μέτρα και 34% δηλώνει ότι θα τα εφαρμόσει μέτρια ενώ ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι δεν θα τα εφαρμόσει!

Στους πολιτικούς δείκτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σχεδόν διπλάσιο ποσοστό (51%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα (23%)

Συντριπτική είναι και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 42.5%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτη δύναμη το Κίνημα Αλλαγής, με 6%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ, με 5,5%, η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου με 4% και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη, με 2,5%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...