Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Pulse: Στις οκτώ μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Στην παράσταση νίκης έχουμε τη ΝΔ να προηγείται με 71%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 18%, δηλαδή η νίκη της ΝΔ έχει πλέον εδραιωθεί στην πεποίθηση των ψηφοφόρων.
Protagon Team

Το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 7,5 μονάδες υπέρ της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει 34% έναντι 26,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η διαφορά φτάνει και στις 8 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων.

Πιο αναλυτικά, στη δημοσκόπηση της Pulse, η ΝΔ προηγείται με 8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%

Σε ό,τι αφορά στα Ελληνοτουρκικά και στο αν η κυβέρνηση έπρεπε να είχε ενημερώσει τα άλλα κόμματα το 80% είπε ναι και το 10% όχι, με το υπόλοιπο 10% να λέει δεν ξέρω.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στη συντριπτική τους (66%) πλειοψηφία είναι υπέρ του ότι η πολιτική ηγεσία έπρεπε να είχε ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό.

Στην παράσταση νίκης έχουμε τη ΝΔ να προηγείται με 71%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 18%. Η νίκη της ΝΔ δηλαδή έχει πλέον εδραιωθεί στην πεποίθηση των ψηφοφόρων.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός είναι οι Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% με τον κ. Τσίπρα να έχει ανέβει στο 28% από το 26% της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Στην ερώτηση ποιο σενάριο είναι καλύτερο για τη χώρα να προκύψει από τις κάλπες οι απαντήσεις είναι: Αυτοδύναμη ΝΔ 33%, Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ 12%, κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ 15%, κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ 19%, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού 13%. Με άλλα λόγια οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 48% θέλουν μια κυβέρνηση όπου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν τη ΝΔ να πρωταγωνιστεί στη διακυβέρνηση της χώρας.