| ΙnTime News
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 21,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητικά κρίνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τις πρωτοβουλίες Κασσελάκη, ενώ περισσότεροι από τους μισούς «βλέπουν» νέο κόμμα στα αριστερά της Κουμουνδούρου
Protagon Team

Την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ακόμη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από την εταιρεία Pulse για τον ΣΚΑΪ, με το κυβερνών κόμμα να ξεπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 21,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου με κατανομή των αναποφάσιστων. Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται, μάλιστα, να χάνει δυνάμεις, ενώ κέρδη κατέγραψαν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 33,5% ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 15% και το ΠΑΣΟΚ με 12%. Το ΚΚΕ συγκέντρωσε ποσοστό 8,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, από 3% οι Σπαρτιάτες και η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και το ΜέΡΑ25 επίσης 2,5%. Το 7,5% δήλωσε αναποφάσιστο.

Στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει στο 38,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 17%, το ΠΑΣΟΚ στο 13,5%, το ΚΚΕ στο 9,5% και η Ελληνική Λύση στο 5,5%. Στο 3,5% βρίσκονται Σπαρτιάτες και Νίκη, ενώ από 3% «πιάνουν» Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25.

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία των πολιτών εξακολουθεί να κρίνει αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με την Pulse. Σχεδόν 6 στους 10 (ποσοστό 58%) απαντά αρνητικά, έναντι 25% που απαντά ότι τις αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ως προς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε σχέση με τις εξελίξεις στο κόμμα. Το 34% τις αντιμετωπίζουν αδιάφορα, το 25% με προβληματισμό, το 17% ουδέτερα, έναντι μόλις 15% που απαντά «με ενδιαφέρον» και 5% που απαντά «με ικανοποίηση».

Το ΠΑΣΟΚ θα βγει ωφελημένο από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά το 31% των ερωτηθέντων, έναντι 23% που απαντά η ΝΔ, 15% που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και 9% που απαντά το ΚΚΕ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, τέλος, το δημοσκοπικό εύρημα ότι η πλειοψηφία (53%) θεωρεί πιθανή η δημιουργία νέου κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ (19% πολύ πιθανό, 34% αρκετά), ενώ το 16% λέει μετρίως πιθανό.