| ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα διευρύνεται περισσότερο σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Μαΐου στην πρόθεση ψήφου. Πρόβλεψη για επτακομματική Βουλή, με Πλεύση Ελευθερίας και ΝΙΚΗ εντός κοινοβουλίου
Protagon Team

Αποφασισμένοι να πάνε στην κάλπη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι πάνω από τους 9 στους 10 ψηφοφόρους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης.

Την ίδια ώρα, το 91% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία τον Μάιο δηλώνουν ότι θα κάνουν την ίδια επιλογή και τώρα, ενώ ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ψηφίσει και πάλι το 80% εκείνων που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 21 μονάδες, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 39% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και η ΝΙΚΗ με 3,5%.

Συνεπώς η Pulse καταγράφει πως η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική, με την Πλεύση Ελευθερίας αλλά και τη ΝΙΚΗ να επιτυγχάνουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Στο σενάριο που επεξεργάστηκε η εταιρεία δημοσκοπήσεων για την κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7, 4,5% η Πλεύση Ελευθερίας και από 4% η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ.

Σε ό,τι αφορά τις έδρες, με βάση το ίδιο σενάριο αυτές κατανέμονται ως εξής: 163 για τη ΝΔ, 52 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 32 για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 19 για το ΚΚΕ, 12 για την Πλεύση Ελευθερίας και από 11 έδρες για την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ.

Εξάλλου, ένας στους πέντε (22%) λέει ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση πάση θυσία αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, ενώ ένα 31% θέλει νέες εκλογές το συντομότερο. Προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει τότε να προσφύγουμε εκ νέου στις κάλπες επιλέγει το 39%.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης από τον ΑΝΤ1 κατέγραψε το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 20,3% μονάδες, ενώ η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε την ίδια ημέρα από το Mega, υπολόγισε τη διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος στο 21,1%. Η δημοσκόπηση της Alco, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, κατέγραψε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 21,7%.