Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται πρώτο, με διαφορά, και στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse | InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερά στο 8,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Παραμένει ακλόνητο το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ψήφος εμπιστοσύνης από τους πολίτες και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Protagon Team

Σταθερό προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Κατά την ίδια έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου σε δείγμα 1.206 πολιτών, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται πρώτο, με διαφορά, και στην παράσταση νίκης.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33,5%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Ιδια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο 8,5%, είχε καταγράψει η δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας και τον Μάιο (περισσότερα εδώ).

Σταθερό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης, καθώς καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 56%. Στο ίδιο ερώτημα – «ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο;» – μόλις το 26% των ερωτηθέντων απάντησε «ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα ποιος θεωρείται «καταλληλότερος για Πρωθυπουργός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) διατηρεί προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα (26%).

Το 31% των ερωτηθέντων έκρινε πως «κανένας από τους δύο» δεν είναι κατάλληλος για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στο ερώτημα «ποιος από τους επόμενους μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα οικονομίας;». Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει 36%, ο Αλέξης Τσίπρας 24%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 10% και «κανένας» 23%.

Πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας;», τα οποία βρίσκονται διαρκώς στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.  Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει 41%, έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα και 9% του Νίκου Ανδρουλάκη. Ενα 22% απαντά «κανένας».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ερώτημα για τον χρόνο των εθνικών εκλογών. Το 46% θεωρεί ότι καλύτερος χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι «μέσα στο 2023», ενώ το 43% επιθυμεί να στηθούν κάλπες φέτος. Το 11% των ερωτηθέντων απάντησε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».