Η ακρίβεια και η οικονομία προβληματίζουν περισσότερο τους πολίτες, σύμφωνα με ένα ακόμη γκάλοπ | |ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές – Σε μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Η έρευνα καταγράφει νέα πτώση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ να παραμένει δεύτερο κόμμα, χωρίς να αποκομίζει, ωστόσο, τα προσδοκώμενα οφέλη
Protagon Team

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ τόσο στις επικείμενες ευρωεκλογές όσο και σε ερώτημα για την ψήφο των πολιτών ενόψει εθνικών εκλογών αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο μονοψήφιο 9,9% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση (7,5%), το ΚΚΕ (7,4%) και η Νίκη με 3%.

Εκτός Ευρωβουλής εμφανίζονται να μένουν οι Σπαρτιάτες, η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25, ενώ αναποφάσιστοι εμφανίζονται οι πολίτες σε ποσοστό 21%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 34,3%, έχοντας διαφορά 19,7 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, που κινείται στο 14,6%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, η Ελληνική Λύση με 9,5% και το ΚΚΕ με 9,4%.

Στην εκτίμηση φήφου για τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμα στις 21,2 μονάδες από τον δεύτερο, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 36,2%, έναντι 15% του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση συγκεντρώνει 12%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ, με 9,5%, και η Ελληνική Λύση με 8,7%. Οι Σπαρτιάτες μένουν εκτός Βουλής, καθώς συγκεντρώνουν 2,5%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας (3,6%) και η Νίκη (3,8%) περνούν τον πήχη του 3% οριακά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με 36,9%. Ακολουθούν ο «κανένας» με 29,4%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,2%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5,8% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,2%.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε ερώτηση για το πρόβλημα που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία, το 59,6% των ερωτηθέντων, «έδειξε», σε ακόμη μία δημοσκόπηση, την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

Εξάλλου, περισσότεροι από ένας στους δύο δεν θεωρούν ικανοποιητικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους αγρότες, ωστόσο η πλειοψηφία αντιτίθεται στο κλείσιμο των δρόμων.