| Shutterstock
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση MRB: Στο 32,3% η ΝΔ, στο 16% ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποια κόμματα εκλέγουν ευρωβουλευτή

Παραμένει στην τρίτη θέση της εκτίμησης ψήφου το ΠΑΣΟΚ, με 14%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση, η οποία «ακουμπά» διψήφιο ποσοστό, φτάνοντας στο 9,9%. Τι λένε οι πολίτες για Μπελέρη και Ράμα, πώς σχολιάζουν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
Protagon Team

Μεγάλο προβάδισμα ενόψει των ευρωεκλογών καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της MRB, το πρώτο μέρος της οποίας προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN την Τετάρτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ να έχει «κολλήσει» στην τρίτη.

Την ίδια ώρα, η πλειονότητα των πολιτών εξακολουθεί να θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αξιολογεί θετικά και την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Αγκυρα. Αρνητικά κρίνεται, ωστόσο, η συμπερίληψη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Τα ποσοστά των κομμάτων

Πιο αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου (αναγωγή επί των εγκύρων) για τις ευρωεκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων μετρήθηκαν ως εξής

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων υπολογίζονται ως ακολούθως:

Το εύρος των ποσοστών των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου:

Με βάση το εύρος των ποσοστών των κομμάτων, οι έδρες που θα πάρουν τα κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο μοιράζονται ως εξής:

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27,8% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 3,3% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3,2%.

Πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες

Το 60,3% απαντά ότι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές για να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας στη ΝΔ, ενώ το 32,7% απαντά ότι θα ψηφίσει γιατί η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα.

Τι λένε για Μπελέρη και Ράμα

Το 57,7% διαφωνεί με την ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Γαλάτσι ο Εντι Ράμα την περασμένη Κυριακή, ενώ το 30% συμφωνεί. Το 54,3% διαφωνεί με το χρονικό σημείο που πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Ράμα, ενώ το 26,1% απαντά πως έπρεπε να γίνει τώρα ή κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το 44,9% αξιολογεί αρνητικά τη συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ το 30,6% την αξιολογεί θετικά.

Πώς αξιολογούν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Το 55,6% αξιολογεί θετικά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα, ενώ το 32,9% αρνητικά.