| InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 4,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37,4%, έξι μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν προκύπτει «κυβέρνηση ηττημένων» στα σενάρια εξακομματικής ή επτακομματικής Βουλής
Protagon Team

Προβάδισμα 4,8 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης από τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,7% (από 28% στη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο), έναντι 24,9% (από 24,7%) του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 8,3%, το ΚΚΕ με 5,5%, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,2%, η Ελληνική Λύση με 3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,1% και η Εθνική Δημιουργία με 1%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,2%, το ΠΑΣΟΚ 8,7%, το ΚΚΕ 5,8%, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη 4,2%, το ΜέΡΑ25 3,4% και η Ελληνική Λύση 3,2%.

Στην αναγωγή επί του συνόλου:

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37,4%, έναντι 31,1% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. Το 19,4% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από τους δύο».

Οι έδρες

Στο σενάριο επτακομματικής Βουλής, οι έδρες των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Κατά την ίδια έρευνα, οι έδρες των κομμάτων στο σενάριο εξακομματικής Βουλής έχουν ως ακολούθως:

Τα σημαντικότερα προβλήματα

Κληθέντες να ιεραρχήσουν τα σημαντικότερα προβλήματα οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής:

Η υπόθεση Γεωργούλη

Αξίζει να αναφερθεί πως για το 62,1% η υπόθεση Γεωργούλη θα επηρεάσει «λίγο ή καθόλου» την ψήφο του στις εκλογές, σύμφωνα με την MARB.

Το 13,9% απαντά ότι η υπόθεση θα επηρεάσει την ψήφο του «πολύ ή αρκετά», ενώ το 24,1% απαντά πως είτε δεν το αφορά ή υπόθεση, είτε δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Ταυτότητα της έρευνας