| Alexandros Michailidis / SOOC
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – Αρνητικές γνώμες για Κασσελάκη

Στην εκτίμηση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερβαίνει τις 22 μονάδες! Ανοδος για ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ
Protagon Team

Σαφή πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μικρή ενίσχυση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και πτωτική πορεία για τον κλυδωνιζόμενο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλιπα κόμματα κατέγραψε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε από το Mega το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας στην εκτίμηση ψήφου, μάλιστα, η διαφορά ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση διαμορφώνεται στις 22,8 μονάδες, ξεπερνά δηλαδή και τη διαφορά των δύο κομμάτων στις κάλπες των εθνικών εκλογών τον Ιούνιο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετρήσεις της Metron Analysis και σε σχέση με τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο οι ψηφοφόροι εμφανίζονται να αποτιμούν αρνητικά.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στις 18 ποσοστιαίες μονάδες, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό 30% και την αξιωματική αντιπολίτευση 12%, έχοντας χάσει 1,7 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής με 10,6%, το ΚΚΕ με 8,1% και η Ελληνική Λύση με 5,5%.

Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμμα: Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, ΜέΡΑ25 με 2,8%, ΝΙΚΗ με 2,6% και Σπαρτιάτες με 2,1%.

Οι αναποφάσιστοι συγκέντρωσαν ποσοστό 5,8%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 38% (υποχώρηση 2,6% από το ποσοστό της κάλπης στις εθνικές εκλογές), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 15,2% (υποχώρηση επίσης 2,6%), με τη διαφορά των δύο κομμάτων να διαμορφώνεται στις 22,8 μονάδες.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με μια άνοδο 1,6%, στο 13,4%, και το ΚΚΕ με μια άνοδο 2,5%, στο 10,2%.

Η Ελληνική Λύση βρέθηκε στο 6,9%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,7%, το ΜέΡΑ25 στο 3,5%, η ΝΙΚΗ στο 3,2% και οι Σπαρτιάτες στο 2,6%.

Επιπλέον, η Metron Analysis κατέγραψε πως το 72% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί μέχρι στιγμής τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Αρνητική κατά 85% είναι και η εντύπωση των ερωτηθέντων για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, ενώ κατά 59% είναι αρνητική και για το έργο της κυβέρνησης.

Ως προς την ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα σαφές προβάδισμα, αφού συγκεντρώνει το 40% των απαντήσεων, πολύ μπροστά από το 7% του Στέφανου Κασσελάκη και το 6% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται η δημοσκοπική εικόνα των πολιτικών δυνάμεων, όπου η ΝΔ εμφανίζεται παντοδύναμη και η αντιπολίτευση σε κρίση, αποτυπώθηκε και σε δημοσκόπηση της GPO που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, το κυβερνών κόμμα διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 23,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με το κόμμα του κ. Κασσελάκη να βρίσκεται μόλις μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ.