Ενστάσεις για την εισήγηση περί δημοψηφίσματος εμφανίζεται να έκφράζει ακόμη και ο εκ της τριανδρίας των «φρουρών» Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, Νικος Παππάς όπως και η Ολγα Γεροβασίλη (στη φωτογραφία μαζί με τον ναύαρχο Αποστολάκη) | INTIMEnews
Επικαιρότητα

«Δημοψήφισμα» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη και ο νεοπροεδρικοί σήκωσαν τους ώμους για το «διάγγελμα Κασσελάκη»

Παρέλκουν οι λόγοι για τις παραπομπές στην Επιτροπή Δεοντολογίας, πόσο μάλλον η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα τέτοιο ζήτημα, σχολίαζαν έκπληκτα -κατά το ρεπορτάζ- κορυφαία στελέχη που ανήκουν στο περιβάλλον του νέου προέδρου
Protagon Team

Η απροσδόκητη και πρωτοφανής για εσωκομματικές διαδικασίες εξαγγελία δημοψηφίσματος (!) από τον Στέφανο  Κασσελάκη για την επικύρωση των διαγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προκάλεσε μόνο αντιδράσεις μεταξύ των επικριτών του ή/και έκπληξη (και μειδιάματα) στους εξωτερικούς παρατηρητές. Προβληματισμό  φέρονται να εκφράζουν ακόμη και στελέχη -ανάμεσά τους και κορυφαία- που στήριξαν απο την πρώτη στιγμή τη νέα ηγεσία, καθώς όπως λένε, τέτοια θέματα δεν λύνονται με δημοψηφίσματα.

Αλλωστε, σημείωναν, με δεδομένες τις ανακοινώσεις αποχώρησης, όπως αυτή του Πάνου Σκουρλέτη -ενός εκ των τεσσάρων προς διαγραφή- η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος φαντάζει περιττή.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Αντώνη Αντζολέτου για τον ΣΚΑΪ, το διάγγελμα Κασσελάκη ξένισε σε πολλά κορυφαία στελέχη, όπως  η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Κοινός παρονομαστής στις τοποθετήσεις του φέρεται να είναι ότι παρέλκει ο λόγος διαγραφών εφόσον έχουν ανακοινωθεί ήδη αποχωρήσεις, σε κάθε περίπτωση πάντως, σχολίαζαν, τέτοιου είδους  ζητήματα δεν λύνονται με δημοψηφίσματα.

«Δυστυχώς αυτές τις μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας κείμενα αποχώρησης μελών του κόμματος. Μεταξύ αυτών και στελεχών που έχουν παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας. Οι δημόσιες δηλώσεις συνεχίζονται. Η ταλαιπωρία των μελών μας πρέπει να σταματήσει. Ειδικά υπό το φως και των σημερινών καταγγελτικών δηλώσεων θεωρούμε αυτονόητο ότι παρέλκουν οι λόγοι για τις παραπομπές στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Πόσο μάλλον η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα τέτοιο ζήτημα», επεσήμαιναν, χωρίς να κρύβουν την έκπληξή τους από την πρωτοβουλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως, επέμεινε στο αφήγημα περί «αδιαμεσολάβητης επαφής» με τον κόσμο, ενώ θέλησε να μοιραστεί πως η απόφαση για τις διαγραφές δεν ήταν εύκολη ούτε για τον ίδιο.

«Ηρθα για εσάς, το κόμμα ανήκει στον κόσμο. Αν δεν βγούμε εμείς έξω, με τον πρόεδρο πρώτον απ’ όλους, ποιος θα το κάνει;», διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καλαμάτα την Παρασκευή και σε νέα παρέμβαση -που πρόλαβε να κάνει μετά τις απολύσεις-εκκαθαρίσεις δημοσιογράφων- στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», επανέλαβε την ανάγκη να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ η συντροφικότητα και η ανεκτικότητα και να μην προσβάλλουν κάποιοι τους συντρόφους τους.