Ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς | Menelaos Myrillas / SOOC
Επικαιρότητα

Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί θα είναι 120 – Συγκαλύπτουν τους ενόχους

Βόμβες για ανεπαρκείς υπουργούς και εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά [Βίντεο]
Protagon Team

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς για τις ευθύνες που έχει στην ανεπαρκή αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας.

Ο δήμαρχος Ραφήνας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Από εκεί, έκανε λόγο για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν και να τον βοηθήσουν».

«Μπορούν να δουν πως κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε όταν πέρασε η φωτιά στο Μάτι. Κανένα πυροσβεστικό δεν κάηκε, ενώ κάηκαν 400 οχήματα» υποστήριξε και συνέχισε: «Προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες αυτοί που τις έχουν για να πάνε σε ανθρώπους που ήταν στην πρώτη γραμμή».

«Εμείς έχουμε τηρήσει όλες τις εγκυκλίους. Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν ήμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο» είπε ο κ. Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος Ραφήνας ισχυρίστηκε ότι κάποιοι προσπαθούν να του μεταθέσουν ευθύνες κάνοντας αναφορά στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα».

«Ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου, αλλά ήταν εκτός» είπε ο κ. Μπουρνούς ενώ στην συνέχεια απέφυγε να πει ποιον πήρε στη συνέχεια, αφήνοντας ωστόσο υπόνοιες για συγκεκριμένα πρόσωπα από την Περιφέρεια Αττικής.

«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος…» επεσήμανε ο δήμαρχος Ραφήνας που έκλεισε κάνοντας μία σοκαριστική εκτίμηση. «Θα έχουμε 120 νεκρούς» είπε.