Aπό την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου της Αθήνας | Menelaos Myrillas / SOOC
Επικαιρότητα

Δήμαρχος Αθηναίων ορκίστηκε ο Χάρης Δούκας – Στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης η τελετή

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας, η επιλογή της Δημοτικής Αγοράς για την τελετή της ορκωμοσίας του, «αντικατοπτρίζει την προσήλωση της νέας Δημοτικής Αρχής στην ανάδειξη των γειτονιών της πόλης και στην προοπτική ανανέωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της»
Protagon Team

Δήμαρχος της Αθήνας ορκίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο Χάρης Δούκας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, του απερχόμενου δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, και του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, και πλήθους άλλων εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου.

Η στιγμή της ορκωμοσία του νέου δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου/ ΙΝΤΙΜΕnews
H χειραψία απερχόμενου και νέου δημάρχου της Αθήνας/SOOC

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων και των μελών του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, με τον κ. Δούκα να δίνει το σύνθημα «ο δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην επιλογή της Δημοτικής Αγοράς για την τελετή της ορκωμοσίας του είπε ο κ. Δούκας σημείωσε ότι «αντικατοπτρίζει την προσήλωση της νέας Δημοτικής Αρχής στην ανάδειξη των γειτονιών της πόλης και στην προοπτική ανανέωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της».  

Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε μεταξύ άλλων: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας για να σηματοδοτήσουμε τη θέλησή μας να δημιουργήσουμε μία Αθήνα Πράσινη και Καθαρή, Ασφαλή και Δημιουργική. Όπως την ονειρευόμαστε. Όπως είναι οι προσδοκίες των Αθηναίων. Είμαστε όλοι εδώ για να πούμε ότι η ζωή στην Αθήνα μπορεί να γίνει καλύτερη. Τα εμπόδια δεν μας πτοούν, οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν με την κοινή προσπάθεια. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εξαιρέσεις. Επιλέξαμε τη γειτονιά αυτή για το συμβολισμό ότι ο δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές, εκεί που γράφεται καθημερινά η ιστορία και η ζωή των ανθρώπων».

Ο κ. Δούκας σημείωσε επίσης ότι για να αλλάξει σελίδα η Αθήνα, υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις: «Πρώτον, όλες οι δράσεις πρέπει να συντείνουν σε μια καθαρότερη περιβαλλοντικά πόλη. Αυτό σημαίνει γενναίες ενεργειακές παρεμβάσεις, σημαίνει σημαντική αύξηση του πρασίνου. Δεύτερον, θέλουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου, που θα τον καθιστά πιο αποτελεσματικό. Ήδη δώσαμε το πρώτο δείγμα γραφής, αναθέτοντας και στους 26 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας (είτε ως αντιδήμαρχοι, είτε ως εντεταλμένοι σύμβουλοι), συγκεκριμένη ατζέντα αρμοδιοτήτων. Τρίτον, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση του δήμου με τον πολίτη που θα διέπεται από την αρχή: καμία απόφαση ερήμην του. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα παίρνονται μετά από δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες».

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ακολούθησε η καθιερωμένη παράδοση-παραλαβή στο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία του νέου δημάρχου και του απερχόμενου Δημάρχου κ. Μπακογιάννη.