766
Ο Πύργος του Πειραιά, ο οποίος κατέχει τη θέση του δεύτερου υψηλότερου κτηρίου της χώρας και αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της πόλης, συγκαταλέγεται μεταξύ των έργων που έχει αναλάβει η DIMAND | dimand.gr

DIMAND: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και είσοδος στο Χρηματιστήριο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 19:38
Ο Πύργος του Πειραιά, ο οποίος κατέχει τη θέση του δεύτερου υψηλότερου κτηρίου της χώρας και αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της πόλης, συγκαταλέγεται μεταξύ των έργων που έχει αναλάβει η DIMAND
|dimand.gr

DIMAND: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και είσοδος στο Χρηματιστήριο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 19:38

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με άντληση κεφαλαίων έως € 98 εκ. περίπου και στην εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών προχωρά η DIMAND Real Estate Development, με στόχο, όπως επισημαίνει, την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, προχωρήσει στη δημόσια προσφορά 6.213.100 νέων κοινών μετοχών και στην παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων 325.000 νέων κοινών μετοχών, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και υπό τον όρο της πλήρους διάθεσή τους θα αντιπροσωπεύουν το 35% του κοινού μετοχικού της κεφαλαίου. Επίσης, έχουν το δικαίωμα επιπρόσθετης κατανομής έως 931.800 υφιστάμενων μετοχών (Overallotment Facility) για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης.

Οι εν λόγω μετοχές θα διατεθούν τόσο στο ευρύ επενδυτικό κοινό όσο και σε δυο Cornerstone Επενδυτές. Πρόκειται για την Latsco, η οποία προτίθεται να επενδύσει έως € 15 εκ., χωρίς περιορισμό ως προς το ποσοστό το οποίο θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου επί του συνολικού εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ η ζήτηση της θα ικανοποιηθεί πλήρως σε περίπτωση υπερκάλυψης της έκδοσης, καθώς και την Orasis, η οποία θα επενδύσει έως € 10 εκ. με περιορισμό μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου να κατέχει έως 4,99% του συνολικού εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και η ζήτηση της θα ικανοποιηθεί κατ’ ελάχιστον κατά 80%, σε περίπτωση υπερκάλυψης της έκδοσης.

Το εύρος τιμής διάθεσης θα ανακοινωθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ενώ η δημόσια προσφορά ξεκινάει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς θα ανακοινωθεί η τελική τιμή διάθεσης και η κατανομή των μετοχών ανάλογα με τη ζήτηση.

Εν συνεχεία, η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022.

Αναπτυξιακή προοπτική και στόχοι

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο από 23.06.2022 ενημερωτικό δελτίο της DIMAND Real Estate Development, από τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια ύψους περίπου €93 εκ.(1), € 28 εκ. περίπου θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων και συμβασιοποιήμενων έργων της εταιρείας (περιλαμβανομένων προσυμφώνων). Επιπλέον ποσό € 14 εκ. περίπου θα διατεθεί για νέα έργα, ενώ € 51 εκ. περίπου θα διατεθούν για την αποπληρωμή δανεισμού. Κατόπιν της Αύξησης και μετά την αποπληρωμή των συγκεκριμένων δανείων, η εταιρεία θα μειώσει σημαντικά το χρηματοπιστωτικό της κόστος και θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση.

Σημειώνεται πως μεταξύ των έργων που έχει πραγματοποιήσει ή υλοποιεί η DIMAND Real Estate Development, συμπεριλαμβάνονται εμβληματικές αναπτύξεις ή/και παρεμβάσεις όπως ο Πύργος του Πειραιά, το πρώην καπνεργοστάσιο της εταιρείας Παπαστράτος στον Αγιο Διονύσιο Πειραιά, το ιστορικό πρώην πολυκατάστημα «ΜΙΝΙΟΝ», το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα υπό το brand Moxy της Marriott International, το κτήριο της εταιρίας AGEMAR, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελικούση, και η «Αγία Σοφιά», το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η αναπτυξιακή προοπτική της DIMAND Real Estate Development θα ενισχυθεί σημαντικά με τα νέα κεφάλαια, ενώ βασικός της στόχος είναι η περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων τα οποία αναπτύσσει. Πιο συγκεκριμένα, «στόχος της DIMAND Real Estate Development είναι να παραμείνει και να ενισχύσει τη θέση της ως πρωτοπόρος στην ανάπτυξη πράσινων κτηρίων στην εγχώρια αγορά. Ηδη, η εταιρεία έχει δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη του 40% (2) των πιστοποιημένων βάσει LEED πράσινων κτηρίων στην Ελλάδα. Καθώς η διεθνής τάση/ανάγκη για τη δημιουργία βιοκλιματικών πράσινων κτηρίων εδραιώνεται, η DIMAND Real Estate Development προετοιμάζεται ώστε να ανταποκριθεί στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση».

Επιπλέον, «στόχος είναι να χρηματοδοτηθούν περαιτέρω όλα τα έργα που αναπτύσσει η DIMAND Real Estate Development από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)».

«Νέο δημιουργικό κεφάλαιο στην ιστορία της DIMAND»

«Στα 20 χρόνια που η DIMAND δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας στην ανάπτυξη σύγχρονων βιοκλιματικών κτηρίων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DIMAND Real Estate Development Δημήτρης Ανδριόπουλος, με αφορμή την έναρξη της περιόδου της δημόσιας προσφοράς των μετοχών της εταιρείας στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

«Στόχος μας δεν είναι μόνο η αισθητική αναβάθμιση της εκάστοτε ευρύτερης περιοχής μέσω των έργων μας αλλά και η διασφάλιση της βιωσιμότητας σύγχρονων κτηρίων που βελτιώνουν το περιβάλλον αλλά και τις συνθήκες όσων ζουν ή εργάζονται σε αυτά. Με την εισαγωγή των μετοχών μας στο Χρηματιστήριο, ανοίγει ένα νέο δημιουργικό κεφάλαιο στην ιστορία της DIMAND. Με νέους πόρους, νέους ισχυρούς μετόχους, αλλά και τη στήριξη του ευρύτερου επενδυτικού κοινού, η DIMAND θα συνεχίσει να πρωτοπορεί και να αλλάζει όχι μόνο μεμονωμένα κτήρια αλλά ολόκληρες γειτονιές. Εχοντας πάντα ως γνώμονα την αειφορία και τη διαφάνεια στην ανάπτυξη των έργων μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά προς όφελος των συνεργατών μας, των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών και των μετόχων μας», σημείωσε ο κ. Ανδριόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News