H θητεία μου στην Προεδρία της Βουλής ολοκληρώνεται εδώ, ό,τι και αν γίνει στις επικείμενες εκλογές, ξεκαθάρισε ο κ. Βούτσης | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Δήλωση αποχώρησης από τον Βούτση στη συνάντηση με Στουρνάρα

«Ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος του κοινοβουλίου», ξεκαθάρισε ο 68χρονος πολιτικός
Protagon Team

Πρώτη του μήνα και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υποδέχθηκε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για την επίδοση της εξαμηνιαίας Εκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ.

Πέρα από τον τυπικό, σύντομο, διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες και τις εκατέρωθεν επισημάνσεις για το περιεχόμενο της Εκθεσης, η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από μία δήλωση του κ. Βούτση, με την οποία γνωστοποίησε ότι ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος δεν πρόκειται να βρεθεί ξανά στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Με δεδομένο μάλιστα ότι τα περιθώρια ανατροπής της δημοσκοπικής εικόνας των τελευταίων εδβομάδων στην κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι εξαιρετικά στενά – αν όχι ανύπαρκτα- η ανακοίνωση Βούτση καθώς επίσης ο τόπος και χρόνος που έγινε, ερμηνεύεται ήδη ως δήλωση αποχώρησης του 68χρονου πολιτικού.

«Χαίρομαι που παραλαμβάνω την Έκθεση. Είναι η τελευταία φορά που την παραλαμβάνω ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Ανεξάρτητα από ποια κυβερνητική πλειοψηφία θα προκύψει στις εκλογές, σε ό,τι με αφορά έχω δηλώσει από καιρό, ότι ολοκληρώνω τη θητεία μου εδώ», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης, ενώ στη συνέχεια των δηλώσεών του, δεν παρέλειψε να αφήσει και μια μικρή αιχμή για τον προβληματισμό που εκφράζεται μέσω της Εκθεσης ότι τα μέτρα που έλαβε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση δυσχεραίνουν τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων:

«Τον τελευταίο χρόνο, μετά τον περασμένο Αύγουστο τα βήματα που γίνονται είναι σταθερά, σε σχέση και με την ανταπόκριση από τις αγορές για τη δυνατότητα της χώρας να στηριχτεί στα πόδια της και να ασκήσει εθνική δημοσιονομική πολιτική. Πάντοτε βεβαίως ανάμεσα στις μεσομακροπρόθεσμες γενικές δεσμεύσεις, οι οποίες υπάρχουν από τα προγράμματα που έχουν συνομολογηθεί (…) Δεν υπάρχει πλέον πίεση ότι αμέσως μετά τις εκλογές χρειάζονται ή θα χρειαστούν υπερεθνικές δεσμεύσεις, εν είδη τέταρτων-πέμπτων ή άλλων μνημονίων. Όλοι συζητούν σε ένα θετικό πεδίο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τις νέες προοπτικές και δυνατότητες που δίνει η κατάσταση της οικονομίας σήμερα».