O δικηγόρος Γιάννης Μπαρκαγιάννης στις δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 | Youtube/ ANT1
Επικαιρότητα

Δικηγόρος 33χρονου προφυλακισθέντος: Η 12χρονη «ήταν αναπτυγμένη, είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα»

Σφοδρές αντιδράσεις για το «επιχείρημα» στο οποίο επέλεξε να βασίσει την υπερασπιστική γραμμή του ο δικηγόρος Γιάννης Μπαρκαγιάννης. Το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται οι συλληφθέντες είναι «γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, δεν είναι βιασμός», επεσήμανε μεταξύ άλλων
Protagon Team

Ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει προσφυγή κατά της προφυλάκισης του 33χρονου συλληφθέντος στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, ο δικηγόρος του, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, επέλεξε να βασίσει την υπερασπιστική γραμμή του σε ένα επιχείρημα που προκάλεσε  σάλο.

«Ηταν αναπτυγμένη για την ηλικία της […] είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα», βγήκε να πει σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρουσιαστών.  Και επέμεινε ότι ο εντολέας του δεν μπορούσε να διακρίνει την ηλικία του παιδιού, θεωρώντας πως είχε να κάνει με μια 17χρονη.

«Πράγματι, με φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία, όπου βλέπουμε την εικόνα της κοπελίτσας (σ.σ. όπως αποκάλεσε το 12χρονο κορίτσι) είναι αναπτυγμένη για την ηλικία της. Και το ύψος της και η σωματοδομή της. Είναι πραγματικά περιστατικά δεν τα λέω μόνο εγώ, τα λένε και άλλοι συνάδελφοι. Θεωρώ ότι λόγω της ατυχίας του εξαναγκασμού που είχε από άλλους, αυτό την είχε επηρεάσει και ορμονικά, είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα», υποστήριξε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης και στη συνέχεια προσπάθησε να διευκρινίσει προς απάντηση των αντιδράσεων των παρουσιαστών της εκπομπής:

«Σωματικά εννοώ. Μη λέτε πράγματα που δεν έχω πει, σε τέτοιο βαθμό που με εκθέτουν και εμένα και όλους. Είπα ότι σωματικά ήταν αναπτυγμένη, από τα άσχημα βιώματα στα οποία την ανάγκασαν άλλοι να προβεί».

«Εγώ χθες», εξήγησε, «είχα μια νομική τοποθέτηση. Βασίστηκα σε ένα άρθρο του νόμου. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ένα συγκεκριμένο άρθρο. Το τρίτο εδάφιο αυτό του άρθρου, το έχει φτιάξει ο νομοθέτης, όχι εγώ, λέει ότι αν κάποιος έρθει σε επαφή με ένα άτομο που είναι 15 και μία ημέρα, δεν διώκεται για κακούργημα, διώκεται για πλημμέλημα και έχει ποινή φυλάκισης από τρία έτη μέχρι πέντε.

»Εγώ πού το στοιχειοθέτησα αυτό; Στο γεγονός ότι ήρθε σε επαφή σε ένα chat όπου για να κάνεις εγγραφή πρέπει να είσαι 20 ετών».

«Συνεπώς ο εντολέας μου την πρώτη φορά νόμιζε ότι συνομιλούσε με άτομο 20 ετών. Προσκόμισα έγγραφα στην ανακρίτρια, στην ανακριτική διαδικασία όπου στο ερώτημα “πόσων χρόνων είσαι”, απάντησε “είμαι 17 ετών”. Συνεπώς, ο εντολέας μου θεωρούσε αρχικά ότι μιλούσε με μια 20χρονη και μετά με μια 17χρονη», κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου.

«Το ύφος στα μηνύματα δεν συνάδει με ένα παιδί 12 ετών», επέμεινε στην ίδια γραμμή ο δικηγόρος και χαρακτηριστικα ανέφερε ότι «με το που έκανε εγγραφή στο chat ο πελάτης μου, κατευθείαν στα πέντε δευτερόλεπτα, του ήρθε μήνυμα που έλεγε “γεια σου, είμαι 17 ετών, θες να συναντηθούμε στα Σεπόλια;”».

Σύμφωνα πάντα με τον Γιάννη Μπαρκαγιάννη, «η συνάντηση δεν κράτησε πάνω από τρία λεπτά. Της είπε να πάνε σε ξενοδοχείο γιατί ένιωθε άσχημα. Εκείνη του είπε ότι ήθελε να πάει στο σπίτι να αφήσει τα λεφτά στη μητέρα της και επειδή αργούσε, με μηνύματα της είπε ότι φεύγει».

Σημείωσε, τέλος, ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται οι συλληφθέντες για την υπόθεση είναι γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής και όχι βιασμός.