| Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Επικαιρότητα

Διάσωση 28 μεταναστών από το Λιμενικό σε Λέσβο και Σάμο

Ενας 22χρονος συνελήφθη ως διακινητής των επιβαινόντων στη λέμβο που εντοπίστηκε βορειοανατολικά της Σάμου. Δείτε βίντεο από τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος
Protagon Team

Συνεχίστηκαν την Τρίτη οι επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών – προσφύγων οι οποίοι επιθυμούν να φτάσουν στη χώρα μας, ή να περάσουν από αυτή, μέσω θαλάσσης.

Οπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, νωρίτερα το πρωί ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε και ακινητοποίησε πνευστή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Πράσου, βορειοανατολικά της Σάμου.

Στην εν λόγω λέμβο επέβαιναν 14 αλλοδαποί (1 άντρας, 6 γυναίκες, 4 αγόρια και 3 κορίτσια), οι οποίοι περισυλλέγησαν από το πλήρωμα του σκάφους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.

Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός από τους ανωτέρω για παράβαση του άρθρου 30 Ν. 4251/2014 (διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στον ελλαδικό χώρο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο).

Στον εντοπισμό και τη διάσωση αλλοδαπών προέβησαν πρωινές ώρες της Τρίτης στελέχη και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε πνευστή ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΩΤΗΡΙ» Λέσβου, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς.

Αμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 15 συνολικά ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης.

Μία εκ των επιβαινόντων παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου παρέμενε νοσηλευόμενη έως το απόγευμα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.