Επικαιρότητα

Διασωληνωμένος στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο μητροπολίτης Καστοριάς

Η κατάστασή της υγείας του ιεράρχη παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί
Protagon Team

Διασωληνωμένος στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται πλέον ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, έπειτα από επιδείνωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του.

Ο μητροπολίτης εισήχθη στο 424 καθώς παρουσίασε συμπτώματα Covid-19. Το τεστ κορονοϊού στο οποίο υπεβλήθη, βγήκε θετικό και άμεσα αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση και από τους θεράποντες ιατρούς κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Καστοριάς αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Σήμερα, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, η ιατρική ομάδα που διακονεί την υγεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.Σεραφείμ στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε, πρότεινε την εισαγωγή του ασθενούς στην ΜΕΘ, προκειμένου να τύχει στενότερης παρακολουθήσεως. Ο σεμνός και πράος ιεράρχης έχει την ανάγκη των προσευχών των κληρικών όλων των ιερατικών βαθμίδων, των μοναστικών αδελφοτήτων αλλά και του ευλαβεστάτου λαού μας. Ιδιαιτέρως παρακαλείται ο Καστοριανός λαός, που τόσο πνευματικά συνδέθηκε μαζί του, να αντιπροσφέρει στον καλό του ποιμένα ικεσίες και δεήσεις για την ταχεία ανάρρωσή του.

Μετά θερμής παρακλήσεως,

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως»