Ο Μάριος Σαλμάς στο βήμα της Βουλής | IntimeNews
Επικαιρότητα

Διαγράφεται από την ΚΟ της ΝΔ ο Σαλμάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με το ερώτημα της διαγραφής - Οι δηλώσεις του που προκάλεσαν την οργή του Μαξίμου
Protagon Team

Μετά από μία σειρά δημόσιων τοποθετήσεων κατά του Πρωθυπουργού, του Μεγάρου Μαξίμου και της κυβέρνησης, το ποτήρι ξεχείλισε για τον Μάριο Σαλμά το απόγευμα του Σαββάτου. Ετσι, ο βουλευτής παραπέμπεται με το ερώτημα της διαγραφής στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, «ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά».

Εγκαλείται, πρόσθεσαν κυβερνητικές πηγές, για αντικοινοβουλευτική και αντισυναδελφική συμπεριφορά και η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει για το θέμα τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σαλμάς σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις τις προηγούμενες ημέρες έκανε λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού και Υγείας προκαλώντας αντιδράσεις εντός του κόμματος. Μάλιστα, το θέμα είχε θέσει εγγράφως ο κ. Σαλμάς, με ερώτηση στην κυρία Μενδώνη, η οποία του είχε απαντήσει στο τέλος Ιουλίου. Ο γαλάζιος βουλευτής, όμως, επανήλθε.

Επίσης, προ ημερών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και μεταξύ πολλών άλλων δήλωσε ότι είπε στον Μητσοτάκη πως δεν θέλει να γίνει υπουργός στην κυβέρνησή του.

Ο κ. Σαλμάς, επίσης, είναι ανάμεσα στους «11» βουλευτές της ΝΔ που αυτήν την εβδομάδα κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο πολιτικός που είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας το 2012-13 επί κυβέρνησης Σαμαρά, μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές είχε ζητήσει από τον κ.  Μητσοτάκη να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας (!) για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, προκειμένου «να αναλυθούν τα αίτια του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος για την παράταξή μας» όπως έγραφε.

Η δρομολογούμενη διαγραφή του κ. Σαλμά από την ΚΟ του κόμματος ερμηνεύεται ως ένα σαφές μήνυμα του Πρωθυπουργού προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι άλλο η πολιτική κριτική και άλλο οι ανυπόστατες κατηγορίες προς υπουργούς για αδιαφανείς χειρισμούς.

Αλλωστε, ο επί σειρά ετών βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, έμοιαζε εδώ και καιρό να… φλερτάρει με τη διαγραφή μιλώντας συνεχώς και σχεδόν αποκλειστικά κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.