Επικαιρότητα

Διάγγελμα Νο 5 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στον ελληνικό λαό εν όψει των ημερών του Πάσχα, τονίζοντας την ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων
Protagon Team

Είκοσι δύο ημέρες μετά το τελευταίο του διάγγελμα για τον κορονοϊό, όταν και ανήγγειλε (εδώ) την εφαρμογή της ιστορικής απόφασης για απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες για ένα νέο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Πρόκειται για το πέμπτο διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την κρίση του κορονοϊού. Το πρώτο του διάγγελμα, σε αυτήν την πρωτοφανή συγκυρία της επιδημίας της Covid-19, ο κ. Μητσοτάκης το είχε απευθύνει στις 11 Μαρτίου, όταν έκλεισαν τα σχολεία (εδώ) και έστειλε ένα πρώτο μήνυμα για τις συναθροίσεις στις εκκλησίες. Ακολούθησε ένα δεύτερο στις 17 Μαρτίου, που σφραγίστηκε με τη φράση περί cocooning (εδώ). Το τρίτο του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός το απηύθυνε στις 19 Μαρτίου, όταν είχε προειδοποιήσει την ανάγκη υπακοής στο #μένουμεσπιτι (εδώ), χωρίς ωστόσο να εισακουστεί με αποτέλεσμα το τέταρτο, στις 22 Μαρτίου, όταν και επιβλήθηκαν τα τελευταία, αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 7.30 μ.μ. εν όψει των γιορτών του Πάσχα. Στο μήνυμά του θα ζητά, ειδικά για τις ημέρες αυτές, την πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την ανάγκη οι πολίτες να συνεχίσουν την πιστή εφαρμογή των μέτρων, προκειμένου να μη χαθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, ενώ θα επιμείνει στην ανάγκη τήρησης των κανόνων προσωπικής υγιεινής και της απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Ταυτόχρονα θα τονίζει ότι ο εφησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός, ενώ θα εξάρει και τις προσπάθειες της κοινωνίας όλο αυτό το διάστημα.

Νωρίτερα o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε κάνει σαφές ότι είναι υψίστης σημασίας τις ημέρες αυτές να μην παραβιάσουμε τα περιοριστικά μέτρα και ότι οι έλεγχοι των αρχών θα είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι.

Είχε επίσης επαναλάβει ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορονοϊού κι ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί, όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.