Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος | Intimenews/Συνεργάτης
Επικαιρότητα

«Δεν ψηφίζουμε λύση με το όνομα Μακεδονία», ξεκαθαρίζει ο Καμμένος

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ τόνισε ότι για το κόμμα του δεν θα γίνει δεκτή καμία σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», ενώ αναφέρθηκε και στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών
Protagon Team

Η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ η οποία θα περιέχει την ονομασία «Μακεδονία» δεν θα είναι αποδεκτή για τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ο οποίος εκτίμησε ότι τελικά δεν θα υπάρξει λύση.

Σε συνέντευξή του την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα υπάρχει όρος όπως «Ανω» ή «Νόβα». ««Από τη στιγμή που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία θα είναι αλυτρωτικό» τόνισε και πρόσθεσε «είτε λέγεται κάτω, είτε λέγεται Μακεδονία του Βαρδάρη πάντα θα είναι Μακεδονία», είπε.

Εκτίμησε ακόμη ότι δεν θα υπάρξει λύση γιατί «οι Σκοπιανοί ζουν με τον μύθο της “Μακεδονίας’’, όμως εγώ δεν ψηφίζω ποτέ μια λύση με το όνομα ‘’Μακεδονία’’. Οι ΑΝΕΛ το έχουμε στην ιδρυτική διακήρυξη».

Εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητεί να γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ωστόσο εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει πλειοψηφία δύο τρίτων για την αλλαγή της ονομασίας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ η Αθήνα έκανε κάποια βήματα, ο ίδιος εκτιμά ότι δεν το κάνουν και οι Σκοπιανοί.

Για την διαπραγμάτευση του υπουργού Εξωτερικών είπε ότι «κατάφερε να τους κατεβάσει τα αγάλματα» και ότι «τους έκανε να αποδέχονται ότι είναι σλαβικό έθνος».

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών είπε αρχικά ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Στη συνέχεια είπε πάντως ότι «η καλύτερη στιγμή θα ήταν το φθινόπωρο, αλλά η δική μου άποψη είναι να γίνουν όλες οι εκλογές μαζί, ίσως και τον Μάιο, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές».

Για τις περικοπές των συντάξεων απάντησε «αφήστε να το δούμε» και πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που περνάει είναι ότι το 3,5% του πλεονάσματος το πετύχαμε που σημαίνει ότι αυτό που έχει βάλει σε προτεραιότητα είναι η ελάφρυνση όσων έχουν πληγεί από την κρίση και αυτό αφορά τις συντάξεις και τους μισθούς».

Τέλος, σχετικά με τα εξοπλιστικά και την άμυνα, εξήγησε: «Κοιτάμε αν μπορούμε μέσα από τα χρήματα που οφείλουν να επιστρέψουν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες από τα ομόλογα να μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα φρεγατών». Σε ό,τι αφορά την θητεία είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να υπάρξει αύξηση της θητείας με τα δεδομένα που έχουμε».