Φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα Roberto Cavalli περπατά και με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ σπάει τα τζάμια αυτοκινήτου στο βίντεο | youtube
Επικαιρότητα

Μπιγιονσέ/ Ο ψηφιακός κόσμος είναι δικός της

Το τρέιλερ του μουσικού βίντεο θυμίζει θρίλερ, η ηρωίδα είναι οργισμένη και πιο συναισθηματική από ποτέ. Μιλάει για τον έρωτα και την προδοσία, θυμίζει τα θύματα που έπεσαν από τις σφαίρες αστυνομικών και απαγγέλλει τις ρήσεις του πιο δυναμικού ακτιβιστή για τα δικαιώματα των μαύρων
Protagon Team

Εκπέμπονται και πολιτικά μηνύματα. Ακούγονται οι ρήσεις του υπέρμαχου των πολιτικών δικαιωμάτων, Μάλκολμ Χ: «Ο πιο ξεφτιλισμένος άνθρωπος στην Αμερική είναι η μαύρη γυναίκα. Ο πιο απροστάτευτος άνθρωπος στην Αμερική είναι η μαύρη γυναίκα». Και σε ένα από τα 12 τραγούδια της Μπιγιονσέ, αφιερωμένο στο κίνημα «Black lives matter», αποδίδεται τιμή στα απροστάτευτα παιδιά του 21ου αιώνα, ο Τρέιβον Μάρτιν και ο Μάικλ Μπράουν που «έφυγαν» από σφαίρες αστυνομικών.

Κόρη, Blue Ivy, και σύζυγος, Jay Z, φιλούν τη Μπιγιονσέ (Facebook/Beyoncé)
Στις πρόβες για την τελετή του κυπέλλου αμερικανικού ποδοσφαίρου με την κόρη της (Facebook/Beyoncé)

Ολες οι συναισθηματικές διακυμάνσεις της ηρωίδας-σταρ διαλύονται στο τέλος του πρότζεκτ. Εκεί προβάλλεται ένα οικογενειακό στιγμιότυπο της ίδιας με τον άνδρα της και την μικρή Blue Ivy και συνοψίζεται όλο το βίντεο σε μία φράση: «ο βασανιστής μου έγινε το φάρμακό μου». Στην πραγματικότητα, το πρότζεκτ «Lemonade» δεν αναφέρεται σε κανένα ερωτικό τρίγωνο. Το τρίτο πρόσωπο (και ο βασανιστής;) είμαστε εμείς, οι θεατές. Η Μπιγιονσέ μας επιτρέπει να πάρουμε μία ιδέα από τον εσωτερικό της κόσμο.

Δωρεάν; Οχι, με το ποσό των 17,99 δολαρίων, στην ιστοσελίδα της online υπηρεσίας μουσικής Tidal. Η σταρ δεν επέλεξε τυχαία τη μουσική υπηρεσία η οποία θα διένειμε πρώτη, με αποκλειστικότητα, το νέο της άλμπουμ, μέχρι να παραχωρηθούν τα δικαιώματα αλλού. Το Tidal ανήκει από το 2015 στον Jay Z (το αγόρασε για 56 εκατ. δολάρια) και η σύζυγος, Μπιγιονσέ, είναι συνιδιοκτήτης. Μέχρι τώρα το Tidal έχει 3εκατ. ακόλουθους, όταν το αντίστοιχο site μουσικής, το Spotify έχει 30 εκατ. εγγεγραμμένους και η Apple Music μετρά άλλους 11 εκατ. Τα νούμερα φυσικά θα ανέβουν και οι ισορροπίες θα αλλάξουν.

Οι λάτρεις της αμερικανίδας σταρ υποκλίθηκαν, ο κόσμος των social media ρούφηξε κάθε λεπτομέρεια του «αριστουργήματος». Ηδη έχουν γίνει περισσότερες από 1,8 εκατ. σχετικές αναρτήσεις στο Twitter και το συμπέρασμα των περισσότερων ήταν ότι «δεν τα βάζεις με τη Μπιγιονσέ». Ολα δείχνουν ότι η «Queen B» θα αποκτήσει τον έλεγχο στη μουσική βιομηχανία του digital world μέσα σε λίγες μέρες.