Αποψη του κτιρίου του Αρείου Πάγου | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Δεκτή η παραίτηση Τζανερρίκου – Ελιγμός Κανελλόπουλου με «ΕΑΝ» αντί Κασιδιάρη

Η νέα «ντρίμπλα» παραμονές της κρίσιμης συνεδρίασης του Τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου, προκειμένου οι ψηφοφόροι του καταδικασμένου χρυσαυγίτη να διοχετευθούν σε κόμμα που θα «περάσει» χωρίς προβλήματα από τη διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας όσων υποβάλουν αιτήσεις για συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές
Protagon Team

Δεκτή έγινε η παραίτηση (εδώ) από το Δικαστικό Σώμα του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου  – τέως πια προέδρου του Τμήματος Α1 του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, που καλείτο να κρίνει στις 5 Μαΐου τη συμμετοχή η μη στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζανερρίκος υπέβαλε την παραίτησή του στη σκιά των επικρίσεων που δέχθηκε για την ανοίκεια δημόσια παρέμβασή του κατά της κυβερνητικής τροπολογίας για το «μπλόκο» στον σχηματισμό του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού χρυσαυγίτη, καταγγέλλοντας από την πλευρά του, απόπειρα παρέμβασης στο έργο του από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα.

Το Προεδρικό Διάταγμα αποδοχής της παραίτησης Τζανερρίκου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τεύχος Γ΄, φύλλο 1090, της 20ης Απριλίου 2023) και έχει ως εξής:

«Με Προεδρικό Διάταγμα της 20ης Απριλίου 2023, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 70 και 71 παρ. 4 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν. 4938/2022, Α’ 109), γίνεται δεκτή η από 10.04.2023 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου του Κοσμά.

Ο ανωτέρω διατηρεί τιμητικά τον τίτλο της θέσης που κατέχει. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 3417514911/20.04.2023)».

Εν τω μεταξύ, σε έναν ακόμη ελιγμό προκειμένου να παρακαμφθεί το «ανάχωμα» που ψηφίστηκε πρόσφατα (από  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) στη Βουλή για το κόμμα Κασιδιάρη, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Aναστάσιος Κανελλόπουλος – ιδρυτής πέρυσι τον Φεβρουάριο του πολιτικού φορέα «ΕΑΝ», με (αναμενόμενο λόγω ιδιότητος) σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα»- ο οποίος έσπευσε να αναλάβει «μπροστινός» του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, ως νέος πρόεδρος του πολιτικού σχηματισμού «Ελληνες – Εθνικό Κόμμα», ετοιμαζεται τελικά να κατέβει με το δικό του κόμμα!

Η νέα… «ντρίμπλα» φέρεται να περιλαμβάνει την απορρόφηση των «Ελλήνων» από το «ΕΑΝ», υπό το οποίο μάλιστα αναμένεται να συμπαραταχθούν και άλλα κομματίδια του ίδιου χώρου.

Επιπρόσθετα, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου, και για να αποφευχθεί ακόμη και το παραμικρό ενδεχόμενο εφαρμογής του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, το όνομα του Ηλία Κασιδιάρη δεν θα βρίσκεται  στις λίστες των υποψηφίων του «ΕΑΝ».