Νίκος Κοτζιάς και Στέφανος Κασσελάκης σε δείπνο σε εστιατόριο της Καστέλλας | YouTube/SKAI
Επικαιρότητα

Δείπνο Κασσελάκη – Κοτζιά σε ψαροταβέρνα στην Καστέλλα

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των μαζικών παραιτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά από την πρόσκληση του πρώην υπ. Εξωτερικών στον νέο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνεργασία
Protagon Team

Γεύμα σε ψαροταβέρνα στον Προφήτη Ηλία στον Πειραιά είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» Νίκο Κοτζιά.

Η συνάντηση τους έλαβε χώρα στη σκιά των συνεχιζόμενων αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ –σε εξέλιξη εδώ και πολλές εβδομάδες, εξ ου και ο κ. Κασσελάκης θέλησε να παρουσιάσει στοιχεία περί του αντιθέτου από… το τελευταίο δεκαήμερο– περιλαμβανομένων ιστορικών στελεχών αλλά και βουλευτών.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για «τη συμπόρευση όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων», δηλώνοντας «ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία».

Η κίνηση του αυτή, στον απόηχο των αποχωρήσεων «Ομπρέλας» και «6+6», οι οποίοι σχηματίζουν δική τους ΚΟ στη Βουλή, είχε σχολιαστεί από την πρώτη στιγμή ως απόπειρα αντιστροφής του αρνητικού κλίματος στην Κουμουνδούρου (περισσότερα εδώ).

Στο μεταξύ η λεγόμενη «ομάδα Αχτσιόγλου» και η ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου ετοιμάζονται να συστήσουν τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα (αριθμούν 11 βουλευτές) –πράξη που θα οριστικοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί και το όνομα.