| SOOC/CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Την Τετάρτη το debate Κώστα Μπακογιάννη – Χάρη Δούκα

Μολονότι ένα αντίστοιχο αίτημα του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τηλεμαχία δεν είχε ικανοποιηθεί πριν από τον πρώτο γύρο, ο δήμαρχος Αθηναίων πήρε τώρα την πρωτοβουλία και με επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα ζήτησε τη διοργάνωση ενός debate από τη δημόσια τηλεόραση. Οι αναρτήσεις των δύο υποψηφίων
Protagon Team

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στις 21:15, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ το debate μεταξύ των Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα έπειτα από συμφωνία δύο υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας οι οποίοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οπως ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση, η τηλεμαχία, οι όροι της οποίας θα συμφωνηθούν την Τρίτη το πρωί με τους εκπροσώπους των δύο υποψηφίων, θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα μεταδοθεί από το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το ΕΡΤNEWS, και από την ΕΡΤ1.

Προηγήθηκε το αίτημα για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα», Χάρη Δούκα, από τον νυν δήμαρχο Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

Ως γνωστόν ο κ. Μπακογιάννης έλαβε το 41,35% των ψήφων και δεν κατάφερε να πιάσει το όριο του 43% που εξασφάλιζε εκλογή στη δημαρχία από την πρώτη Κυριακή.

Ετσι θα υπάρξει και β’ γύρος με αντίπαλο τον κ. Δούκα, ο οποίος έλαβε το 14,20% των ψήφων.

Σε σχετική ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι ζήτησε οι κανόνες ενός debate να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. «Είμαστε άλλωστε δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε διαφωνώντας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

To ενδιαφέρον είναι ότι πριν τον α’ γύρο της 8ης Οκτωβρίου, η ΕΡΤ δεν κατάφερε να διοργανώσει τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας, μολονότι υπήρχε σχετικό αίτημα από τον κ. Δούκα, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Τώρα» είχε επικοινωνήσει με τον κ. Ζούλα, ο οποίος φέρεται να του είχε δεσμευτεί να φιλοξενήσει εγκαίρως η δημόσια τηλεόραση ένα debate μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων του Δήμου Αθηναίων. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, μολονότι τόσο ο κ. Μπακογιάννης (ΝΔ), όσο και ο Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δηλώσει ανοιχτοί να συμμετάσχουν. Τώρα την πρωτοβουλία την παίρνει ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων, εν όψει του β’ γύρου.

«Χαίρομαι πολύ που ο κ. @KBakoyannis αποδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου, την πρότασή μου για τη διεξαγωγή debate. Τα λέμε εκεί», σχολίασε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ο κ. Δούκας.