Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο της μεγάλης πυρκαγιάς | Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/via REUTERS
Επικαιρότητα

Δανία: «Υπό έλεγχο» η μεγάλη πυρκαγιά στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ σε εργοτάξιο της εταιρείας που παρασκευάζει το γνωστό ενέσιμο φάρμακο Ozempic για τον διαβήτη και την παχυσαρκία και επεκτάθηκε στην στέγη γειτονικού κτιρίου γραφείων της εταιρείας
Protagon Team

Μεγάλης κλίμακας πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης τα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk της Δανίας, στα περίχωρα της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Μετά από τρεις ώρες, η τεράστια φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο καθώς στην επιχείρηση κατάσβεσης έσπευσαν 100 πυροσβέστες, έγραψε ο Guardian καθώς και τοπικά Μέσα.

«Είναι μια τεράστια πυρκαγιά. Εχουμε αναπτύξει περί τους 100 πυροσβέστες», δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής επιχειρήσεων διευκρινίζοντας ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk, η οποία παρασκευάζει το γνωστό ενέσιμο φάρμακο Ozempic για τον διαβήτη και την παχυσαρκία, και επεκτάθηκε στην στέγη γειτονικού κτιρίου γραφείων της εταιρείας.

Ο καπνός ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ορατός από μεγάλη απόσταση ενώ η εταιρεία διευκρίνισε ότι ο καπνός δεν είναι τοξικός.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης στο X ενθάρρυνε πάντως τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να σπεύσουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν παράθυρα και πόρτες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη πυρκαγιά της 16ης Μαΐου σε άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk, στο Κάλουντμποργκ, η οποία δεν είχε συνέπειες στην παραγωγή της εταιρείας.