Μία «κίνηση» συγκεντρωμένη γύρω από τον κωδικό Cancel p*rn κυκλοφορεί στο TikTok εδώ και μήνες. Ο αστερίσκος του κωδικού αντικαθιστά το γράμμα όου της Αγγλικής, δηλαδή δεν αναγράφεται η λέξη porn. Και αυτό γίνεται για τον φόβο του αλγορίθμου – μην τυχόν κατεβάσει, δηλαδή, τις αναρτήσεις.
Η «κίνηση», φυσικά, δεν είναι φιλοπορνική, προπαγανδιστική της πορνογραφίας, αλλά ακριβώς αντίθετης στάσης. Οι γυναίκες που συμμετέχουν εννοούν ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η πορνογραφία και η λογική της, δηλαδή η εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος.
Η «εξάλειψη της πορνογραφίας» είναι ένα ευρέως διαδεδομένο ρεύμα σκέψης στα σόσιαλ μίντια, κυρίως μεταξύ νέων γυναικών. Η πολεμική τους απέναντι στη βιομηχανία της πορνογραφίας εστιάζει στα πρότυπα που αυτή καλλιεργεί, ότι η γυναίκα είναι πάντα πρόθυμη για συνουσία, έτοιμη κάθε ώρα και στιγμή να ικανοποιήσει τις ανδρικές ορμές, και τα παρόμοια.
Η τάση αυτή, που όταν επικαλείται την «αμαρτία» μπορεί να ερμηνευτεί ακόμη και ως νεοπουριτανισμός, δεν βρίσκει σύμφωνη τη φεμινίστρια φιλόσοφο Αμία Σρινιβασάν, της οποίας οι διαλέξεις στην Οξφόρδη πυροδότησαν κύκλο συζητήσεων σχετικά με το πώς η πορνογραφία διαμορφώνει την εμπειρία του σεξ, κυρίως στους νεοτέρους.
Η Σρινιβασάν δεν υποστηρίζει τον φεμινισμό κατά του πορνό, ωστόσο βρίσκει κάτι χρήσιμο στην κριτική του. Επειδή στη δωρεάν ιντερνετική πορνογραφία οι αλγόριθμοι μεταβάλλουν τις σεξουαλικές επιθυμίες των ανθρώπων σε ακραίες και οργιώδεις καταστάσεις.
Επίσης, η φιλόσοφος δεν συμφωνεί με τη νομοθετική παρέμβαση που ορισμένοι και ορισμένες ζητούν, αμφισβητώντας το νόημα τέτοιας παρέμβασης στην εποχή του διαδικτύου. Στον αντίποδα όλων αυτών, η Σρινιβασάν προτείνει τη δύναμη της εκπαίδευσης.