Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς επιβεβαίωσε... πλαγίως την είδηση ​​στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιώντας τους θαυμαστές της για ένα «ειδικό πρότζεκτ» | Shutterstock/A.PAES
Επικαιρότητα

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Η αυτοβιογραφία της γίνεται χολιγουντιανή ταινία

Η Universal αγόρασε τα δικαιώματα του μπεστ σέλερ της τραγουδίστριας, «The Woman in Me», με τον δημιουργό του φιλμ «Wicked», Τζον Μ. Τσου, να κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη
Protagon Team

Η αυτοβιογραφία της τραγουδίστριας Μπρίτνεϊ Σπίαρς, με τίτλο «The Woman in Me», οδεύει προς τη μεγάλη οθόνη. Ο κινηματογραφικός κολοσσός Universal Pictures απέκτησε τα δικαιώματα του βιβλίου, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2023 παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές. Η εταιρεία έχει αναθέσει την ταινία στον σκηνοθέτη της περιπέτειας φαντασίας «Wicked», Τζον Μ. Τσου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η συμφωνία, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον προσωπικοτήτων της σόουμπιζ όπως η τηλεοπτική παραγωγός Σόντα Ράιμς, η ηθοποιός Μάργκο Ρόμπι και η κινηματογραφική εταιρεία παραγωγής Plan B, του Μπραντ Πιτ, αγγίζει ποσό δεκάδων εκατομμυρίων. Η Sony, η Warner Bros, η Fox, η Ντίσνεϊ και το Netflix φέρονται να διεκδίκησαν τα δικαιώματα του βιβλίου.

Η αποκαλυπτική αυτοβιογραφία της 42χρονης τραγουδίστριας, που περιγράφει λεπτομερώς την ανατροφή της σε μια μικρή πόλη της Λουιζιάνα, τη μεταμόρφωσή της σε εφηβικό αστέρι της ποπ, την επακόλουθη ψυχική της κατάρρευση και το κυνηγητό από τους παπαράτσι, καθώς και τη 13χρονη νομική αντιπαράθεσή της με τον πατέρα της –που προκάλεσε κύμα συμπάθειας υπέρ της– βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των αμερικανικών μπεστ σέλερ το περασμένο φθινόπωρο.

Οι εκδόσεις του βιβλίου σε φυσική, ηλεκτρονική και ηχητική μορφή πούλησαν 2,5 εκατ. αντίτυπα στις ΗΠΑ. Το ηχητικό βιβλίο, το οποίο αφηγείται η βραβευμένη ηθοποιός Μισέλ Γουίλιαμς, με μια εισαγωγή από τη Σπίαρς, έγινε η έκδοση με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster και το Νο 1 ηχητικό βιβλίο της πλατφόρμας Spotify για το 2023. Είναι επίσης το πιο εμπορικό μη μυθιστορηματικό βιβλίο του εκδοτικού οίκου.

Στην αυτοβιογραφία της Σπίαρς, με τίτλο «The Woman in Me», θα βασιστεί η ταινία που ανακοίνωσε η Universal Pictures (Shutterstock/ChristinaAiko Photography)

Η αυτοβιογραφία της Μπρίτνεϊ απέσπασε θετικές κριτικές. Η κριτικός του Guardian Λόρα Σνέιπς έγραψε ότι «αναδεικνύει τους αδιαμφισβήτητους δεσμούς μεταξύ πατριαρχίας και εκμετάλλευσης, και αξίζει να διαβαστεί ως ιστορία προς αποφυγήν και ως κατηγορητήριο – όχι ως αντικείμενο ταμπλόιντ αποκαλύψεων».

Η τραγουδίστρια φάνηκε να επιβεβαιώνει την είδηση ​​στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιώντας τους θαυμαστές της σχετικά με ένα «ειδικό πρότζεκτ», σε συνεργασία με τον βραβευμένο παραγωγό του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Μαρκ Πλατ, στο X. «Ο Πλατ δημιουργούσε πάντα τις αγαπημένες μου ταινίες… μείνετε συντονισμένοι» έγραψε, προσθέτοντας ένα ροζ emoji.

Η ζωή της Σπίαρς ήταν το θέμα μιας μη εξουσιοδοτημένης βιογραφικής ταινίας του τηλεοπτικού καναλιού Lifetime με τίτλο «Britney Ever After», το 2017. Στο παρελθόν η ίδια είχε απορρίψει την ιδέα μιας εξουσιοδοτημένης εκδοχής της βιογραφίας της, γράφοντας χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2022: «Ακούω για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ταινίες για τη ζωή μου… Ρε παιδιά, είμαι ακόμα ζωντανή!»

Η Μπρίτνεϊ δεν είναι η μόνη ποπ σταρ που η ζωή της μετατρέπεται σε ταινία αυτές τις μέρες. Ενάμιση χρόνο μετά την επ’ αόριστον διακοπή της, η παραγωγή της κινηματογραφικής βιογραφίας της Μαντόνα, επίσης από την Universal, που έχει περάσει από χίλια κύματα, φαίνετει πως ξαναπαίρνει εμπρός.