Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά | Reuters
Επικαιρότητα

Μπουρλά: Αρχισε η Φάση 2 των δοκιμών για το φάρμακο της Pfizer για τον κορονοϊό

Η φαρμακευτική εταιρεία προετοιμάζει ένα σκεύασμα που θα λαμβάνεται από το στόμα και θα αφορά ασθενείς χαμηλού κινδύνου
Protagon Team

Επειτα από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που προσφάτως πήρε πλήρη άδεια στις ΗΠΑ, η Pfizer ετοιμάζει και ένα φάρμακο κατά της Covid-19, το οποίο μπήκε στη δεύτερη φάση των δοκιμών, όπως αποκάλυψε  ο διευθύνων σύμβουλος Αλμπερτ Μπουρλά.

Σε ανάρτησή του την Τετάρτη στο Twitter, ο Αλμπερτ Μπουρλά ανέφερε ότι πρόκειται για σκεύασμα που λαμβάνεται από το στόμα. Διευκρίνισε ότι αφορά ενηλίκους που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί.

Αναφέρει στο tweet: «Η επιτυχία κατά της COVID19 πιθανότατα θα απαιτήσει εμβόλια και θεραπείες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε την είδηση ότι ξεκινήσαμε τη μελέτη Φάσης 2 από της 3 του αντιιικού μας υποψηφίου φαρμάκου με λήψη από το στόμα, ειδικά σχεδιασμένου για την καταπολέμηση του SARS-CoV-2- σε μη νοσηλευόμενους ενήλικες χαμηλού κινδύνου».

Η εταιρεία σημειώνει ακόμη ότι το σκεύασμα αφορά ασθενείς με  επιβεβαιωμένη διάγνωση λοίμωξης και δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο.