Ο Ομπάμα με τις δυο κόρες του, Μαλία (αριστερά) και Σάσα | Facebook
Επικαιρότητα

Μπαράκ Ομπάμα, ο νέος «βασιλιάς» του Twitter

Ο 44oς πρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει «ακολούθους» με απίστευτη γεωμετρική πρόοδο και αναμένεται σύντομα να εκθρονίσει από την πρώτη θέση την Κέιτι Πέρι, την επί μια συναπτή εξαετία «βασίλισσα» του μέσου κοινωνικής δικτύωσης
Protagon Team

Ανάποδα μετράει ο χρόνος για την ενθρόνιση του νέου «Βασιλιά» του Twitter, που δεν θα είναι άλλος από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως αναφέρει η Repubblica, λίγο μετά την 10η Αυγούστου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει σε «ακολούθους» την επί μια συναπτή εξαετία «βασίλισσα» του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Κέιτι Πέρι.

Η 34χρονη σούπερσταρ της ποπ που πριν τρία ακριβώς χρόνια είχε γράψει ιστορία στο Twitter καθώς έγινε η πρώτη χρήστης του που είχε συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια ακολούθους, έχει 107.8 εκατ. ακολούθους.

Ωστόσο, η πρωτοκαθεδρία της αναμένεται σε λίγα 24ωρα να τελειώσει, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα (με 107.6 εκατ. ανθρώπους να τον ακολουθούν) θα την ξεπεράσει.

Και αυτό επειδή, όπως δείχνουν τα νούμερα, ο πρώην  πρόεδρος αυξάνει το τελευταίο έτος τους ακολούθους του κατά μισό εκατομμύριο μηνιαίως -μια τρομερή επίδοση, ειδικά για πολιτικό πρόσωπο και όχι για κάποιον προερχόμενο από τον χώρο της σόουμπιζ.

Στην τρίτη θέση θα εξακολουθήσει να βρίσκεται – όπως εδώ και μια ολόκληρη πενταετία – ο Τζάστιν Μπίμπερ με 106.2 εκατ. ακολούθους.

Στην τέταρτη θέση είναι η τραγουδίστρια Ριάνα με 92.7 εκατ. ακολούθους, κατόπιν η Τέιλορ Σουίφτ με 84 εκατ. ακολούθους και μετά η Λέιντι Γκάγκα με 79.1 εκατ. ακολούθους.

Δυναμική είναι και η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Twitter καθώς διαθέτει 79.1 εκατ. ακολούθους, ενώ από πίσω του βρίσκεται το The Ellen Show, ίσως το πιο δημοφιλές τοκ-σόου της αμερικανικής τηλεόρασης με την Ελεν Ντε Τζένερις, το οποίο ακολουθούν 78.2 εκατ. άνθρωποι.