O Γιάννης Μπαλάφας μιλά για τη διαφορά μεταξύ «αγνών αναρχικών» και «χαφιεδωμένων ομάδων» στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αction24 | YouTube
Επικαιρότητα

Μπαλάφας για ξυλοδαρμό Βαρουφάκη: Δεν ήταν «αγνοί αναρχικοί», αλλά «χαφιέδες»!

Πρώτα ήταν «μπράβοι της νύχτας», μετά «σπέκουλα» και πλέον, σύμφωνα με νεότερες «εκτιμήσεις», «ύποπτες χαφεδιωμένες ομάδες»...
Protagon Team

Δεν ήταν «αγνοί – κανονικοί αναρχικοί» αυτοί που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, αλλά «χαφιέδες» συγκεκριμένων «κέντρων».

Τάδε έφη σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Action24, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γιάννης Μπαλάφας, σε μία ακόμη απόπειρα «ταυτοποίησης» αυτών που βρίσκονται πίσω από τον ξυλοδαρμό του γραμματέα του ΜέΡΑ25 την περασμένη Παρασκευή.

Ο ίδιος, άλλωστε, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε σπεύσει να μιλήσει για «μπράβους», ενώ ακόμη και μετά τη σύλληψη του 17χρονου στο Μαρούσι (ο οποίος φέρεται να βιντεοσκοπούσε την επίθεση) επέμεινε στα περί σπέκουλας (δείτε τις διαδοχικές  αναρτήσεις  του κάτω).

Και ήρθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, για να θέσει το ερώτημα «ποιος έδειρε τον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια» σε… άλλο επίπεδο.

«Θέλω να είμαι απόλυτος στα ζητήματα αυτών των προπηλακισμών. Εγώ τα θεωρώ χαφιεδισμούς και απαράδεκτα, καταδικαστέα έτσι κι αλλιώς. Δεν τα συζητάω διαχρονικά. Είναι έξω από την κουλτούρα μου, την αισθητική μου και τη φιλοσοφία μου. Οι οποιοδήποτε τραμπουκισμοί είναι καταδικαστέοι και είναι και ύποπτοι. Μην περιμένετε να βρείτε αναρχικούς αγνούς και κανονικούς πίσω από αυτό. Χαφιέδες ψάξτε να βρείτε», ήταν η προτροπή του κ. Μπαλάφα (δείτε τη στο 24′ του βίντεο πιο κάτω) και σε νέα ερώτηση που του έγινε (σ.σ. «τι εννοείτε ήταν χαφιέδες και όχι αναρχικοί»), εκείνος επέμεινε λέγοντας:

«Είναι σαφές. Πιστεύω ότι όλες αυτές οι ομάδες είναι χαφιεδωμένες και ύποπτες. Χαφιεδωμένες από διάφορα κέντρα».

Μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, o Γιάνης Βαρουφάκης θέλησε με τη σειρά του να διευκρινίσει ότι δεν ήταν ο 17χρονος που κατάφερε τα χτυπήματα στο πρόσωπο.

«Ηταν 6-7 άτομα και είδα ποιος με τραυμάτισε. Εχω χαραγμένο το πρόσωπό του μέσα στο μυαλό μου και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν 17χρονος, ήταν τουλάχιστον 25χρονος και μάλιστα εξασκημένος στην χειρουργική βία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και με αφορμή τη σχετική ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (δείτε τη κάτω), πρόσθεσε:

«Δεν θα υποκαταστήσω εγώ τον ανακριτή όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος που βγαίνει και λέει πως τα έλυσε όλα μόνος του. Εγώ θα παραμείνω πιστός στη διαδικασία τη θεσμοθετημένη. Θα περιμένω να δω τη δικογραφία και μετά θα τοποθετηθώ».