Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλάει σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια βόλτας, στην παραλία Ρίχομποθ στο Ντέλαγουερ | REUTERS/Elizabeth Frantz
Επικαιρότητα

Μπάιντεν: «Δεν νομίζω ότι θα πάω στην Ουκρανία όταν επισκεφθώ την Ευρώπη»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ρίχομποθ Μπιτς, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο, ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους φόρους, το πετρέλαιο, αλλά και για τους εργαζόμενους στην Apple που ίδρυσαν το πρώτο συνδικάτο εργαζομένων στις ΗΠΑ
Protagon Team

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πέρασε  το περασμένο Σαββατοκύριακο μαζί με την οικογένειά του, στο Ρίχομποθ Μπιτς της πόλης Ντέλαγουερ. Στην παραλία έβγαλε σέλφις με λουόμενους, αλλά μίλησε και με τους δημοσιογράφους που τον είχαν ακολουθήσει στην εξόρμησή του.

Ο πρόεδρος ποζάρει για μία σέλφι που του ζήτησε μία οικογένεια Αμερικανών στην παραλία Ρίχομποθ / REUTERS/Elizabeth Frantz

Οι δημοσιογράφοι τον πλησίασαν όταν έκανε ποδήλατο κι εκείνος σταματώντας για να τους μιλήσει, έχασε την ισορροπία του κι έπεσε, σηκώθηκε όμως γρήγορα, χωρίς να έχει χτυπήσει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είπε ότι στο ταξίδι που θα κάνει στην Ευρώπη, αργότερα αυτόν το μήνα, για να συμμετάσχει σε Συνόδους Κορυφής με τους συμμάχους της Ουάσινγκτον, δεν θα επισκεφτεί, μάλλον, την Ουκρανία. Σχολίασε, όμως, ότι θεωρεί πολύ πιθανό η Ουκρανία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να δώσουν την έγκρισή τους για να γίνει η Ουκρανία επισήμως, υποψήφια προς ένταξη χώρα, ένα γεγονός που το Κίεβο θεωρεί θρίαμβο, εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί μια απόφαση για το αν θα αρθούν οι φόροι στα καύσιμα. «Ναι, το σκέφτομαι. Ελπίζω να έχω μια απόφαση, με βάση τα στοιχεία που εξετάζω, μέχρι το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε. Επεσήμανε μάλιστα το ότι θέλει «απαντήσεις» στο ερώτημα γιατί οι εταιρείες ενέργειας δεν διυλίζουν περισσότερο πετρέλαιο.

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους της Apple Inc στο Μέριλαντ που ψήφισαν το Σάββατο υπέρ της ίδρυσης συνδικάτου –για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ – ο Μπάιντεν δήλωσε «υπερήφανος» για αυτούς. «Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν υπό ποιους όρους θα εργάζονται ή δεν θα εργάζονται», ξεκαθάρισε.