Το σημείο της αιματηρής επίθεσης το βράδυ της Δευτέρας κάτω από την Ακρόπολη | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ατιμώρητος ο 17χρονος δράστης της επίθεσης στην Πλάκα – είχε μαχαιρώσει ξανά στους Αγίους Αναργύρους

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο το βράδυ της Δευτέρας. Το ξέσπασμα της μητέρας του 18χρονου θύματος: του έσκισαν την αορτή
Protagon Team

Σε σοβαρή κατάσταση, αλλά πλέον εκτός ΜΕΘ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό» ο 18χρονος που λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από 17χρονο –όπως αποδείχθηκε μετά τη σύλληψή του– στη συμβολή των οδών Πανός και Πολυγνώτου, στην Πλάκα.

Για την επίθεση συνελήφθησαν δύο 17χρονοι, εκ των οποίων ο ένας (αυτός που μαχαίρωσε το θύμα), όπως διαπιστώθηκε, είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, καθώς στις 8 Φεβρουαρίου 2022 είχε επιτεθεί ξανά με μαχαίρι σε άλλη παρέα ανηλίκων προκειμένου να τους ληστέψει.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον Αρμπέρ Μ., 17 ετών, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε όταν μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη.

Οπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για τον ίδιο νεαρό ο οποίος στις 8 Φεβρουαρίου 2022, μαζί με άλλους συνομηλίκους του, είχαν ληστέψει με την απειλή μαχαιριών άλλη μια παρέα ανηλίκων στους Αγίους Αναργύρους.

Η ένοπλη ληστεία εξιχνιάστηκε, σχηματίστηκε δικογραφία με το προανακριτικό υλικό από το οποίο προέκυψε η συμμετοχή του 16χρονου τότε δράστη, ωστόσο δεν υπήρξε συνέχεια στην ποινική διαδικασία.

Ενας από τους φίλους του 18χρονου θύματος στην επίθεση στην Πλάκα περιέγραψε όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είπε:

«Περπατούσαμε μαζί με τέσσερις φίλους στην οδό Πανός στην Πλάκα, όταν ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά μας δύο άτομα, περίπου στην ίδια ηλικία με εμάς. Ζήτησαν δύο τσιγάρα και όταν τους είπαμε ότι δεν έχουμε, ο ένας έπιασε αμέσως τον Δημήτρη (θύμα), κεφαλοκλείδωμα με το αριστερό χέρι και με το δεξί χέρι τού έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό. Τον κρατούσε απειλώντας εμάς να μην κάνουμε τίποτα για να του δώσουμε χρήματα. Ο Δημήτρης αντέδρασε για να ξεφύγει και τότε αυτός τον τράβηξε από το τσαντάκι που φορούσε χιαστί, τον κάρφωσε στον λαιμό και κάποιες φορές –δεν θυμάμαι πόσες– στην κοιλιά. Ολη αυτή την ώρα ο ένας δράστης κρατούσε τσίλιες και ο δεύτερος μας απειλούσε με το μαχαίρι κρατώντας τον Δημήτρη από τον λαιμό. Μόλις μαχαίρωσε τον Δημήτρη, του άρπαξε το τσαντάκι και άρχισαν να τρέχουν».

Ο 20χρονος ήταν αυτός που καταδίωξε τον 17χρονο «τσιλιαδόρο» και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια διερχομένων στην οδό Ανδριανού, όπου και συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Συγκλονισμένη από τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού της που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η μητέρα του μίλησε στο Star για το αιματηρό περιστατικό:

«Το παιδί είχε πάει βόλτα με τους φίλους του, κάτω από την Ακρόπολη. Κατά τις 12.30 το βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας του ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο. (…) Καθόταν με τους φίλους του σε ένα πεζούλι και δύο ανήλικοι τους πλησίασαν. Στην αρχή τούς ζήτησαν τσιγάρο και μετά τους είπαν να τους δώσουν το κινητό και την τσάντα. Τον γιο μου τον πήραν σε ένα σημείο λίγο πιο πέρα με την απειλή μαχαιριού. Κάποιοι άλλοι τρόμαξαν. Ο γιος μου λίγο αντιστάθηκε, ήταν η πρώτη του αντίδραση, και τον μαχαίρωσε».

«Ηταν πέντε 18χρονα παιδιά που έκαναν τη βόλτα τους. Τι να κάνουμε; Να τα κλείσουμε στο σπίτι; Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το παιδί», πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια στις δηλώσεις έξω από τον νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο γιος της.

«Μου ήρθε τρέλα μέχρι να δω και το παιδί να βγαίνει από το χειρουργείο. Είναι δύσκολο, τραγικό. Αυτό που συμβαίνει πια είναι ανεξέλεγκτο», τόνισε για τις συμμορίες ανηλίκων.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 18χρονου, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν την κατάσταση του γιου του, τους έδωσαν πιθανότητες 50%-50% για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ξαφνικά, με αφορμή ότι ήθελε ένα τσιγάρο, τον πλησίασε ο ένας από τους δράστες και του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό», περιέγραψε ο πατέρας του 18χρονου. Οταν εκείνος αντιστάθηκε, ο 17χρονος δράστης τον μαχαίρωσε και μία από τις μαχαιριές βρήκε την αορτή, με αποτέλεσμα –όπως είπε– να χάσει πολύ αίμα.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Σε βάρος του 17χρονου που φέρεται να μαχαίρωσε το θύμα,  η  εισαγγελέας Ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ σε αμφότερους τους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια Ανηλίκων ενώπιον της οποίας παραπέμφθηκαν για τις απολογίες τους οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι.