Ο Ηλίας Γκιώνης δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση | facebook
Επικαιρότητα

Αθωώθηκε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης: «Απόφαση-ανάχωμα στην αστυνομική βία»

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια άρχισαν να τον δείχνουν και να γελάνε, αποκαλώντας τον «θέαμα»
Protagon Team

Το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ηλία Γκιώνη για την κατηγορία απειλής και εξύβρισης σε βάρος αστυνομικών.

Παρά την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε την ενοχή του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών, λόγω της κατάθεσής του αυτόπτη μάρτυρα που φαίνεται να αποδόμησε την κατάθεση του αστυνομικού. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από φίλους και αλληλέγγυους, ενώ ο νεαρός δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση, που χαρακτήρισε «ανάχωμα στην αστυνομική βία».

Η υπόθεση θα βρεθεί ξανά στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ο κατηγορούμενος έχει μηνύσει τους αστυνομικούς για λόγω και έργω εξύβριση, ψευδή καταμήνυση και κατάχρηση εξουσίας με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιώργος Ζήσης, τόνισε ότι «είναι υποχρέωση της δικαιοσύνης να στέκεται στο πλευρό των ατόμων που υφίστανται έκδηλη αστυνομική βία».

Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή 23 Αυγούστου, όταν ο Ηλίας Γκιώνης δέχθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς, ενώ περπατούσε στα Εξάρχεια.

«Για δες έναν άντρακλα που περνάει», του φώναξαν μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί, όπως καταγγέλλει.

Ο νεαρός ακτιβιστής ανέφερε ότι ζήτησε με ήρεμο τρόπο τον λόγο από τους αστυνομικούς και τότε συνελήφθη, μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων και του αποδόθηκαν κατηγορίες για απειλή και εξύβριση αστυνομικών οργάνων.