Γιατρός του Νοσοκομείου «Αττικόν» εκφράζει τη χαρά του για τον τοκετό μέσα από την προστατευτική στολή | ΕΚΠΑ
Επικαιρότητα

«Αρνητικό» το δεύτερο βρέφος που γεννήθηκε από μητέρα με κορονοϊό

Ευχάριστα ήταν τα νέα από το Νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς οι εξετάσεις του νεογέννητου έδειξαν ότι ήταν αρνητικό στο κορονοϊό
Protagon Team

Αρνητικό για κορονοϊό είναι το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο βρέφος που γεννήθηκε τη Δευτέρα από γυναίκα θετική στον COVID-19.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη περίπτωση στην Ελλάδα. Και στην πρώτη περίπτωση το νεογέννητο βρέθηκε αρνητικό στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το βρέφος είναι πολύ καλά στην υγεία του, το ίδιο και η μητέρα του, η οποία μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.450 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση. Η μητέρα θα το δει μετά την παρέλευση 14 ημερών.

Το βρέφος γεννήθηκε με καισαρική τομή στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Η γυναίκα είναι 31 ετών, βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης (δηλαδή μόλις 15 ημέρες πριν από τη συμπλήρωση του 9ου μήνα) και την παρακολουθούσε γιατρός στο Γ.Ν. Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου». Είχε επίσης ιστορικό δύο προηγούμενων καισαρικών τομών, όποτε και αυτό το παιδί γεννήθηκε με καισαρική.

Η γυναίκα είχε εμφανίσει βήχα και δέκατα πυρετού, βρέθηκε θετική στον ιό COVID-19 και ο γιατρός τής συνέστησε να μεταβεί στο «Αττικόν» για την περάτωση του τοκετού. Στην καισαρική τομή συμμετείχαν η καθηγήτρια-διευθύντρια κυρία Καλανταρίδου και ο γυναικολόγος κ. Μπούτας, η αναισθησιολόγος κυρία Αλεβίζου, ο νεογνολόγος κ. Αδαμόπουλος και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κυρία Αλεξίου.