Την αντίδραση της προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε η ανοίκεια, αν όχι υπονομευτική για το θεμέλιο της Διάκρισης των Εξουσιών, «πρωτοβουλία» του γνωστού και μη εξαιρετέου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη να καλέσει σε συγκέντρωση το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, ώστε να υπάρξει διαμαρτυρία για την απόφαση των δικαστικών λειτουργών να καλέσουν σε απολογία τον εκδότη-δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.
Ως γνωστόν, ο κ. Βαξεβάνης έχει κληθεί από την ανακρίτρια αρεοπαγίτη του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για τη φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση της λεγόμενης «σκευωρίας» της Novartis και συγκεκριμένα για τέσσερεις πράξεις:
♦ Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή.
♦ Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα.
♦ Της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.
♦ Της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.
Ομως, εκφράζοντας προφανώς το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια παραθεσμική ενέργεια, ο κ. Πολάκης… διαφωνεί και έτσι κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας οπαδών του κ. Βαξεβάνη έξω από τον Αρειο Πάγο.
Αυτό το παραπολιτικό δρώμενο στο ανώτατο δικαστήριο προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου, η οποία δήλωσε: «Οσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».
Η ίδια προσέθεσε: «Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις για αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη».