Ο υποψήφιος της ΝΔ σε παλαιότερη φωτογραφία από ομιλία του σε περιοχή όπου διαβιοί η μουσουλμανική μειονότητα | facebook.com/moustafa.katrantzi
Επικαιρότητα

Αποσύρεται ο υποψήφιος της ΝΔ στη Ροδόπη Μουσταφά Κατραντζή

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη από τον Αλέξη Τσίπρα στη διακαναλική του συνέντευξη ότι σε ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΠ υπήρχε αναφορά στο πρόσωπο του εν λόγω υποψηφίου ότι ήταν «στρατευμένος στα σχέδια της Αγκυρας και του τουρκικού προξενείου». Σκέρτσος: «Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ»
Protagon Team

Την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook (δείτε τη κάτω), τη Δευτέρα, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, στον οποίο είχε αναφερθεί στη διακαναλική του συνέντευξη την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Επιβεβαιώνοντας ότι είχε ενημερωθεί με έγγραφο της ΕΥΠ για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι στο εν λόγω έγγραφο υπήρχε «σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ», Μουσταφά Κατραντζή, ότι ήταν «στρατευμένος στα σχέδια της Αγκυρας και του τουρκικού προξενείου» στην περιοχή όπου διαβιεί η μουσουλμανική μειονότητα.

«Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα που μου έστειλε ο κ. Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ. Μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Αγκυρας και του τουρκικού προξενείου […] Πέντε μέρες τώρα παριστάνουν τον ανήξερο και δεν σχολιάζουν καν την δήλωση του “γαλάζιου” υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μίλησε για Τούρκους της Δυτικής Θράκης σε ένα μέσο τουρκικό. Εγώ δεν θα ζητήσω σήμερα εξίσου ανεύθυνα από τον κ. Μητσοτάκη να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια. Απλά θέλω να καταγράψω την ανευθυνότητα και την υποκρισία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίθεση με εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ο υποψήφιος της ΝΔ που μίλησε για Τούρκους της Δυτικής Θράκης, αποσύρθηκε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κατραντζή:

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας». 

Οσον για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιούρ που με 12.650 σταυρούς (από 5.384 στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση) έφερε άλλωστε και τη νίκη για το κόμμα του στη Ροδόπη, και για τον οποίο επίσης υπήρξε «σαφής αναφορά» στο έγγραφο της ΕΥΠ, αυτός παραμένει…

Σκέρτσος: Αυτή είναι η διαφορά μας

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής, μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;» σχολίασε σε ανάρτησή του για την παραίτηση Κατραντζή ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Ακης Σκέρτσος.