Ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ
Επικαιρότητα

Αποστολάκης: Καλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Δεν αμφισβητείται ο Τσίπρας, προς το παρόν

«Το μεγάλο ζήτημα είναι να εντοπιστούν τα προβλήματα, να μπει σε νέα βάση όλη η υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η χώρα κυβερνάται πολύ καλύτερα όταν υπάρχει μια ουσιαστική αντιπολίτευση», παρατήρησε ο πρώην υπουργός που έθεσε και το «όριο» για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αυτή των αυτοδιοικητικών εκλογών
Protagon Team

Σε μια απάντηση που απείχε παρασάγγας της γνωστής, τυφλά καταγγελτικής και ισοπεδωτικής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ (και των φιλικά προσκείμενων στην Κουμουνδούρου Μέσων που ήδη κατακεραυνώνουν τις επιλογές Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησής του), ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Αμυνας επί κυβέρνησης Τσίπρα, Ευάγγελος Αποστολάκης, χαρακτήρισε χωρίς περιστροφές καλή τη νέα κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι θα τα πάει καλά.

«Είναι μια καλή κυβέρνηση», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Αποστολάκης, για να συμπληρώσει:

«Θεωρώ ότι οι καλύτερες επιλογές που μπορούν να γίνονται, γίνονται για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα η χώρα. Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το αποτέλεσμα. Ελπίζω και εκτιμώ ότι θα πάει πολύ καλά. Για όλους μας είναι καλό να πάει καλά η χώρα».

Και σε νέα ερώτηση που του έγινε (για τον χαρακτηρισμό «καλή» που χρησιμοποίησε αναφερόμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη), ο πρώην υπουργός επέμεινε λέγοντας:

«Βεβαίως… Δεν έχω ούτε παρωπίδες ούτε κομματικές δεσμεύσεις. Θεωρώ ότι αυτό που είναι σωστό και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, πρέπει να λέγεται».

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης μίλησε για πικρή και απροσδόκητη (ως προς την έκτασή της) ήττα, τονίζοντας παράλληλα ότι μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης δεν υπήρχε χρόνος για να γίνει ανατροπή.

Στο ερώτημα εξάλλου αν θα είναι ικανή αντιπολίτευση, απάντησε επισημαίνοντας ότι «το μεγάλο ζήτημα είναι να εντοπιστούν τα προβλήματα, να μπει σε νέα βάση όλη η υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολίτευση πρέπει να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική, γιατί η χώρα κυβερνάται πολύ καλύτερα όταν υπάρχει μια ουσιαστική αντιπολίτευση».

«Εκτιμώ –συνέχισε στην απάντησή του– ότι όλα θα γίνουν γρήγορα στον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες, δεν έχει νόημα αν δεν τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες» και ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα Τσίπρα, είπε:

«Επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα, είναι σαφές ότι δεν αμφισβητείται ο Τσίπρας προς το παρόν. Θα συγκληθούν τα όργανα και θα δούμε τι θα προκύψει».

Για το αν υπάρχουν, τέλος, εναλλακτικές, αρκέστηκε να πει ότι «όταν κινείσαι στο πλαίσιο της δημοκρατίας, εναλλακτικές θα πρέπει να υπάρχουν, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο».

«Η άποψή μου», κατέληξε ο Ευάγγελος Αποστολάκης για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ότι το όριο πρέπει να είναι η επόμενη αναμέτρηση. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να σταθούμε με αξιοπρέπεια, εκτιμώ ότι μέχρι τότε πρέπει να έχουν κλείσει τα θέματα και να έχει αρχίσει να φαίνεται η επόμενη ημέρα».