Σοκαριστική η εικόνα του κεφαλιού της μικρής μετά το ατύχημα που είχε στο νηπιαγωγείο της | Τwitter
Επικαιρότητα

Απίστευτο ατύχημα σε νηπιαγωγείο: ξεριζώθηκαν τα μαλλιά 5χρονης από αυτοσχέδια κούνια

Η κούνια είχε φτιαχτεί από λάστιχο αυτοκινήτου και τριχιά, στην οποία μπλέχτηκαν τα μακριά μαλλιά του άτυχου κοριτσιού. Βαριά αμέλεια των υπεθύνων του νηπιαγωγείου καταγγέλλουν οι γονείς
Protagon Team

Σοκάρουν οι εικόνες κοριτσιού πέντε ετών που την περασμένη Τρίτη έχασε το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών του όταν αυτά πιάστηκαν σε αυτοσχέδια κούνια μέσα στον χώρο νηπιαγωγείου του Αγρινίου.

Η κούνια είχε φτιαχτεί από λάστιχο αυτοκινήτου και τριχιά, όπου και μπλέχτηκαν τα μακριά μαλλιά του κοριτσιού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες για το απίστευτο περιστατικό, η μικρή άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια και επί τόπου έσπευσαν οι νηπιαγωγοί προσπαθώντας να την απεγκλωβίσουν.

Κατά δήλωσή τους όμως, το κοριτσάκι ήταν σε πανικό και τραβούσε τα μαλλιά του στην αγωνιώδη προσπάθειά του να ξεμπλεχτεί.

Από την πλευρά της όμως, η μητέρα της 5χρονης κατήγγειλε σε δηλώσεις της στο agriniopress.gr ότι οι υπεύθυνες νηπιαγωγοί τράβηξαν με δύναμη το κεφάλι του παιδιού, με αποτέλεσμα να του ξεριζώσουν τα μαλλιά,  αντί να χρησιμοποιήσουν έστω κάποιο ψαλίδι για να τα κόψουν.

«Μόλις συνέβη το περιστατικό, οι νηπιαγωγοί επικοινώνησαν με τον άνδρα μου, τον ενημέρωσαν για ένα “μικρό ατύχημα” και τον καθησύχασαν. Θεωρήσαμε πως δεν χρειάζεται να πάμε στο νηπιαγωγείο. Μόλις όμως το παιδί επέστρεψε στο σπίτι με ταξί, όπως γίνεται κάθε μέρα, πάθαμε σοκ από το θέαμα που αντικρίσαμε», περιέγραψε η μητέρα (κάτω η εικόνα από το κεφάλι της 5χρονης μετά το ατύχημα).

Αμέσως οι γονείς της μικρής επέστρεψαν στο νηπιαγωγείο, όπου επικράτησε ένταση, ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία για να γίνει καταγραφή του συμβάντος.

Ακόμα και «στο νοσοκομείο που πήγαμε», τόνισε η μητέρα, «οι γιατροί απόρησαν με την κατάσταση του παιδιού. Είπαν πώς είναι δυνατό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο».

Η οικογένεια πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση της βλάβης στο κοριτσάκι και την αμέλεια, που, όπως υποστηρίζει, επέδειξαν οι υπεύθυνες του νηπιαγωγείου.

Το περιστατικό εξετάζει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.