| REUTERS/Aleksandra Szmigiel
Επικαιρότητα

Απευθείας στον τελικό, με 8,32 ο Τεντόγλου

Ενα άλμα ήταν αρκετό για να του εξασφαλίσει το εισιτήριο του τελικού, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη
Protagon Team

Με ένα μόνον άλμα, στα 8,32 μέτρα, ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο πέρασε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του αγωνίσματός του και με ακόμη μεγαλύτερη άνεση δήλωσε πως μπορεί και παραπάνω!

Τώρα μπορεί πλέον να συνεχίσει τις προσπάθειές του, κυνηγώντας την καλύτερη επίδοση, και τσεκάροντας την κατάσταση των αντιπάλων του για τον τελικό, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ.

Προσγείωση στα 8,32 μέτρα, απογείωση απευθείας στον τελικό. REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την πρόκρισή του είπε: «Το στάδιο είναι πολύ καλό. Είχε λίγο κρύο για μένα σήμερα. Εντάξει, Έλληνες είμαστε, έχει πολλή ζέστη στην Ελλάδα. Είχε και πολύ άνεμο. Εντάξει, για μένα δεν ήταν κάτι να κάνω 8,15μ. και 8,30μ. Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω, ήταν κάτι πολύ απλό για μένα σήμερα. Ήταν ελεγχόμενη προσπάθεια. Θα δούμε σε δύο μέρες. Αν με ευνοήσει ο καιρός μπορώ και λίγο παραπάνω. Αν έχει κόντρα άνεμο όπως ήταν σήμερα δεν μπορείς να κάνεις ρεκόρ εύκολα, πρέπει να σε ευνοούν και οι συνθήκες. Αλλά αν έχει καλή μέρα στις 6/8 μπορώ να κάνω μέχρι και ρεκόρ».

Για την ποιότητα του ταρτάν είπε: «Αυτά που λένε για το 2%, δεν ξέρω για το πόσο ισχύει, νομίζω είναι… παπατζιλίκια.. Μοιάζει πολύ με το Τόκιο. Εγώ σε αυτά τα ταρτάν πιάνω πολύ την αντίδραση».