Οι εικόνες Ουκρανίας στη Νέα Αγχίαλο προκάλεσαν την απομάκρυνση του διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης |
Επικαιρότητα

Απαλλάσσεται των καθηκόντων του o διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης

Στην άμεση απομάκρυνση του διοικητή της μονάδας της οποίας τα πυρομαχικά εξερράγησαν κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς προχωρά ο Αρχηγός ΓΕΑ
Protagon Team

Με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησής της μέχρι την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης, που έχει διαταχθεί για τα αίτια και τις συνθήκες σχετικά με τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, στην περιοχή Καραμπά του νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 111 ΠΜ, σμήναρχος Δημήτριος Νικολαΐδης, μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Ο σμήναρχος Νικολαΐδης είχε παραλάβει τη διοίκηση της 111 Πτέρυγας Μάχης από τον ταξίαρχο Θεόδωρο Γκουτζουρέλα, τον περασμένο Μάρτιο.

Τα πυρομαχικά που εξερράγησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς στις αποθήκες στο στρατόπεδο Καραμπά, περίπου 6 χιλιόμετρα βόρεια από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου, δημιούργησαν ένα σκηνικό πολέμου που κράτησε αρκετές ώρες και τρομοκράτησε τους κατοίκους της περιοχής.