(φωτ.αρχείου) | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Επικαιρότητα

Απαγορευτικό απόπλου λόγω ανέμων, επιμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες

Νεφώσεις σε μεγάλα τμήματα της χώρας και δυνατούς βοριάδες, ακόμη και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ
Protagon Team

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στα ανατολικά και νότια φθάνουν κατά τόπους τα 9 και τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ έχει τεθεί από το πρωί της Παρασκευής απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ισχυροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες

Για σήμερα Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στα κεντρικά και νότια.

Αναμένονται καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις σε περιοχές καταιγίδων. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στην Αθήνα θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 13 βαθμών και στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 5 και 16 βαθμών.