. | IntimeNews
Επικαιρότητα

Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα σε δάση και άλση

Πρόστιμα ύψους έως και 10.000 ευρώ σε όσους παραβιάσουν το μέτρο, σύμφωνα με ΠΝΠ. Κλειστά και τα πάρκα σε Αττική με απόφαση Πατούλη
Protagon Team

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, απαγορεύθηκε σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης νέων πυρκαγιών.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως οξυγονοκόλληση ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Μάλιστα, η υπηρεσία επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 έστειλε μήνυμα προειδοποίησης για κίνδυνο πυρκαγιάς εντός των επόμενων ημερών.

Στο μεταξύ, σε κλείσιμο των πάρκων και αλσών αρμοδιότητάς της προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής για λόγους ασφάλειας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς, με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Μεταξύ αυτών είναι το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Αρεως, ο λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Αλσος και η κατάσταση θα αξιολογείται ανάλογα με τα νέα δεδομένα.