Την έντονη δυσαρέσκειά τους κατά του Παύλου Πολάκη εκφράζουν εμμέσως πλην σαφώς πάνω από 500 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κείμενο που συνυπέγραψαν με αφορμή την επίθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του Νίκου Φίλη.
Αν και δεν αναφέρονται ονομαστικά στον κ. Πολάκη, γίνεται σαφές ποιον εννοούν. Εξάλλου, αυτός ήταν που επιτέθηκε κατά του Νίκου Φίλη, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του στην πρόσφατη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου από τη βάση. Ο κ. Φίλης είχε μιλήσει τότε για αρχηγικό κόμμα και star system.
«Το μπούλινγκ δεν είναι ίδιον της Αριστεράς», τονίζουν στο κείμενο.
Οπως αναφέρουν οι υπογράφοντες, «όσο πλησιάζουμε στη σύγκληση του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα φαινόμενα επιθέσεων σε μέλη και στελέχη του κόμματος πυκνώνουν», ενώ γίνονται «ανοίκειες επιθέσεις ενάντια σε στελέχη που εκφράζουν σκεπτικισμό ή και διαφωνίες για προτάσεις και επιλογές της ηγεσίας του κόμματος».
Το παράδειγμα που φέρνουν είναι «οι πρόσφατες επιθέσεις στο σ. Ν. Φίλη, που μάλιστα φαίνεται να βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό τόσο με τους ”αντισύριζα φίλους του ΣΥΡΙΖΑ” όσο και με όσους υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των συστημικών μέσων ενημέρωσης».
Τα στελέχη του κόμματος, όπως γράφουν, καλούνται «να αντιδράσουν και να απονομιμοποιήσουν τέτοια φαινόμενα, καθώς και όσους τα δημιουργούν».
Στο κείμενο αναφέρεται και ο Νίκος Φίλης με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. Γράφει πως υπήρξαν προσωπικές επιθέσεις με ύβρεις και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του στο Διαδίκτυο, επειδή υποστήριξε τις απόψεις του ενόψει του Συνεδρίου.
Και αυτός δεν κάνει ονομαστική αναφορά, αλλά η «φωτογραφία» είναι καθαρή: «Είναι ευθύνη όλων μας, και πρωτίστως όλων όσοι μετέχουμε στην ηγεσία του κόμματος, να υπερασπιστούμε τα ήθη και τις αξίες της Αριστεράς. Κι αυτή τη δέσμευση διαβάζω στο κείμενο των 500+. Προσωπικά τους ευχαριστώ για την πρωτοβουλία τους, που δείχνει πόσο ισχυρά είναι στη μεγάλη πλειοψηφία των αγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα “γονίδια” του πολιτικού πολιτισμού και τα αντισώματα απέναντι σε πρακτικές μισαλλοδοξίας και “αγριανθρωπισμού”».