| YouTube/Open TV
Επικαιρότητα

Ανομία: Πυρπόλησαν σχολικά λεωφορεία, μοτοσικλέτες και ΙΧ στου Ζωγράφου

Νέα εμπρηστική επίθεση στην περιοχή, μετά τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου. Τι αναφέρουν κάτοικοι, αλλά και η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού σχολείου που μέτρησε πέντε ολοσχερώς κατεστραμμένα σχολικά
Protagon Team

Χαρακτηριστικά ρουτίνας –μιας εφιαλτικής ρουτίνας– έχουν πάρει οι εμπρησμοί οχημάτων στην περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα. Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια έξω από την Πολυτεχνειούπολη όπου κάηκαν πολλά ΙΧ, μια νέα εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης με πάνω από 10 οχήματα να παραδίδονται στο φλόγες –μεταξύ τους και σχολικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου στις 3.10 π.μ., άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ταξίλου.

Από την επίθεση κάηκαν ολοσχερώς πέντε σχολικά λεωφορεία ιδιωτικού σχολείου, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν 6 ΙΧ αυτοκίνητα και 3 μοτοσυκλέτες.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, η ιδιοκτήτρια του σχολείου, Στέλλα Φραγκούλη, ανέφερε: «Στις 3 ξεκίνησε να χτυπάει το τηλέφωνό μου από γονείς που μένουν στη γειτονιά και μου το είπαν. Το προηγούμενο Σάββατο, κάτω στην πανεπιστημιούπολη έκαιγαν. Τώρα ανέβηκαν προς τα πάνω. Δεν ξέρω».

«Θα μπορούσαν να υπάρχουν θύματα γιατί υπάρχουν διαμερίσματα εδώ γύρω. Δεν είχαμε πρόβλημα με κανέναν, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό. Κάηκαν όλα μας τα σχολικά και κάποια Ι.Χ. γειτόνων», προσθέτει η ίδια.

«Το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Στείλαμε email στους γονείς τα χαράματα ότι “εμείς εδώ θα είμαστε”. Υπάρχουν γονείς που είναι εργαζόμενοι, δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους εκ των πραγμάτων. Μας έπαιρναν γονείς και έκλαιγαν, το ίδιο και οι συνοδοί. Εμείς είμαστε εδώ να αποκαταστήσουμε το χαμόγελο για τα παιδιά. Τους είπαμε όμως ότι επειδή είναι μικρά παιδιά μπορεί να στενοχωρηθούν, να ταραχθούν, να φοβηθούν. Γείτονες είδαν πολλά άτομα μαζεμένα. Το σχολείο μέσα έχει υποστεί ζημιές», σημείωσε η ίδια.