Χάος στο αεροδρόμιο του Μονάχου μετά το λάθος του ισπανού επιβάτη | Reuters
Επικαιρότητα

Ανοιξε την λάθος πόρτα και έφερε χάος: ακυρώθηκαν 130 πτήσεις

Ένας ισπανός επιβάτης στο αεροδρόμιο του Μονάχου άνοιξε κατά λάθος μια θύρα έκτακτης ανάγκης στο Τέρμιναλ 2, προκαλώντας χάος στον τεράστιο βαυαρικό αερολιμένα
Protagon Team

Το αεροδρόμιο του Μονάχου υποχρεώθηκε την Τρίτη να ματαιώσει περίπου 130 πτήσεις και να υποβάλει πάνω από 2.000 επιβάτες σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, αφού η αστυνομία σταμάτησε το τσεκ-ιν και εκκένωσε το κτίριο για να αναζητήσει έναν επιβάτη που πέρασε κατά λάθος από έξοδο κινδύνου.

Ο αγνοούμενος επιβάτης, ένας 25χρονος Ισπανός που άνοιξε κατά λάθος μια θύρα έκτακτης ανάγκης στο Τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου, βρέθηκε αργότερα στο Τέρμιναλ 1, δηλώνοντας πως «χάθηκε».

Ο γκαφατζής επιβάτης είχε μόλις επιστρέψει στο Μόναχο με πτήση από την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης και περίμενε την επόμενη πτήση του για Μαδρίτη – ίσως να τον επηρέασε το τζετ-λαγκ.

Ο πίνακας ανακοινώσεων των πτήσεων με την λέξη «delayed» (καθυστέρηση) να κυριαρχεί

Η βαυαρική αστυνομία έδωσε εντολή να βγουν οι πάντες από το αεροδρόμιο, περιλαμβανομένων των επιβατών που είχαν ήδη περάσει τους ελέγχους ασφαλείας, ώστε να εξασφαλίσουν πως δεν είχαν μείνει πίσω επικίνδυνα ή απειλητικά αντικείμενα.

Απαγορευτικά «κορδόνια» της βαυαρικής αστυνομίας σε όλο το τέρμιναλ 1 και 2 του αερολιμένα

Το τσεκ-ιν επαναλήφθηκε έπειτα από διακοπή σχεδόν τεσσάρων ωρών, και αφού πρώτα εκατοντάδες επιβάτες είχαν σχεδόν… διανυκτερεύσει στο αεροδρόμιο.

Ο χάρτης με μερικές από τις πτήσεις που ακυρώθηκαν