| INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις από την Αττική Οδό

Αιτήσεις για τα 2.000 ευρώ στο στο site της Αττικής Οδού aodos.gr. Οσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση, έχει δηλώσει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομων Κώστας Καραμανλής
Protagon Team

Ανοιξε λίγο μετά τις 14.00 την Παρασκευή, στο aodos.gr η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αποζημίωσης από την Αττική Οδό για την πολύωρη ταλαιπωρία και τους εγκλωβισμούς εκατοντάδων οδηγών στον αυτοκινητόδρομο την 24η Ιανουαρίου – ημέρα της σφοδρής χιονόπτωσης στην Αθήνα.

Οι οδηγοί –πολλοί εκ των οποίων έμειναν κολλημένοι στο χιόνι για περισσότερες από 20 ώρες– καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους, τις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν στην Αττική Οδό, καθώς και την ώρα εισόδου – εξόδου.

Στην πλατφόρμα καταχωρίζουν τηλεφωνικό αριθμό, e-mail και τραπεζικό λογαριασμό για την καταβολή της αποζημίωσης με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Οπως έχει πει (εδώ) ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, πέραν της αποζημίωσης  των 2.000 ευρώ από τη διαχειρίστρια εταιρεία που ανακοίνωσε (εδώ) ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Για πρώτη φορά –τόνισε ο κ. Καραμανλής– οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση από εκείνους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία τους. Η δυνατότητα αυτή – υπενθύμισε– δόθηκε με νόμο της σημερινής κυβέρνησης, γεγονός που, όπως είπε, σημαίνει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις μετουσιώνει σε ουσιαστικές πράξεις.