Μας διαβάλλουν, λέει ο Στέφανος Κασσελάκης και κόντρα συνεχίζεται | Dimitris Kapantais / SOOC
Επικαιρότητα

Ανένδοτος από Κασσελάκη: Αφού έστησε νέα πλατφόρμα καταγγέλλει τώρα σαμποτάζ από μέλη της ΚΕ!

«Είναι σε πανικό, είναι ικανοί για όλα. Θέλει αγώνα, θέλει πείσμα, θέλει γερό στομάχι, αλλά η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας είναι πάνω σας», λέει ο καθαιρεθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα «Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας»
Protagon Team

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον χαοτική, με τον Στέφανο Κασσελάκη να δημιουργεί κάτι σαν παράλληλο κόμμα, να καταγγέλλει αντιδημοκρατικές διαδικασίες, ενώ την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου προσπαθεί να τον αποκλείσει και να του κλείσει κάθε δρόμο, που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στο συνέδριο ή και σε μια εκλογική διαδικασία.

Την Τετάρτη, ο κ. Κασσελάκης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει σαμποτάζ της νέας του πλατφόρμας, odikosmassyriza.gr, από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλατφόρμα βγήκε στον αέρα την Τρίτη και αποτελεί το επίσημο site της υποψηφιότητάς για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ (μολονότι η ΚΕ τον απέκλεισε από την εκλογική διαδικασία). Ο καθαιρεθείς πρόεδρος καλεί τους υποστηρικτές του να εγγραφούν ώστε να υπάρξει μια νέα βάση που θα στηρίξει την εκ νέου διεκδίκηση της αρχηγίας.

Κάνοντας λόγο για «αντικαταστατικό “αποκλεισμό”» της υποψηφιότητάς του «από τη μειοψηφία της ΚΕ», ο καθαιρεθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε απόπειρα παρεμπόδισης της ίδιας της πρόσβασης στο «επίσημο site της υποψηφιότητάς μου», με παραπλανητικές προειδοποιήσεις για κακόβουλο περιεχόμενο, μέχρι και για υπεξαίρση προσωπικών δεδομένων, ώστε  να μην εγγραφεί κανείς!

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε σε νέα του ανάρτηση «μετά τον αντικαταστατικό “αποκλεισμό” της υποψηφιότητάς μου από τη μειοψηφία της ΚΕ, οι ίδιοι άνθρωποι προσπαθούν να σας αποτρέψουν να μπείτε στο επίσημο site της υποψηφιότητάς μου odikosmassyriza.gr.

»Λίγα μόνο λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του site μας, πανομοιότυπο κείμενο άρχισε να διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μέλη της ΚΕ (με το περιεχόμενο που βλέπετε στις φωτογραφίες, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο). Αποκαλούν την επίσημη ιστοσελίδα μου “ιστότοπο υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων| με “παραποίηση του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, “ύποπτο ιστότοπο»”που “μολύνει τον σέρβερ σας με ιό ή υλικό παρακολούθησης της προσωπικής σας ζωής” και καλούν ευθέως:  “Μην εγγράφεστε σε αυτόν τον ιστότοπο!”».

«Την ίδια στιγμή», συνεχίζει στην καταγγελία του ο κ. Κασσελάκης,  «στο πολιτικό πεδίο άρχισαν να διαρρέουν μέσω site της Δεξιάς και δηλώσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι δήθεν μέσα από τον προσωπικό μου ιστότοπο κάνουμε… εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ (!), φτιάχνουμε “κόμμα μέσα στο κόμμα” (!), ενώ μιλούν πάλι για κυρώσεις και διαγραφές!»

«Οσο κι αν κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, όταν χάνεται η λογική απαντάει η αλήθεια:

-Το σύνθημα “ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ” είναι γνωστό εδώ και εβδομάδες. Αυτό το όνομα έγινε ο επίσημος ιστότοπος της υποψηφιότητάς μου. Κατά τον ίδιο τρόπο πχ το σύνθημα ΣΥΡΙΖΑrestart μπορεί να γίνει site.

-Το περσινό site της υποψηφιότητάς μου είχε τίτλο «ΣΥΡΙΖΑνασυγκρότηση τώρα», το φετινό «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».

-Το περσινό site της υποψηφιότητάς μου είχε φόρμα εγγραφής και συμμετοχής, αντίστοιχη με το φετινό», αναφέρει και προς επιρρωσιν των λεγομένων του παραθέτει  φωτογραφίες τόσο της φετινής όσο και της περσινής φόρμας, τότε που οπως ειρωνικά λέει, «ο ιστότοπός μας δεν ήταν “επικίνδυνος» και… αιτία διαγραφής”».

«Όντως συμβαίνουν επικίνδυνα πράγματα τις τελευταίες μέρες. Επικίνδυνα για τη Δημοκρατία στο κόμμα μας. Η μόνη μας δύναμη απέναντι στην εκτροπή είναι το Συνέδριο. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο. Η μόνη μου δύναμη είστε εσείς. Ζητώ (εδώ και μέρες) να γραφτείτε στο isyriza.gr και στις τοπικές ΟΜ μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, για να μπορέσετε να ψηφίσετε εσείς δημοκρατικά για τους συνέδρους σας και όχι ένας στενά ελεγχόμενος κομματικός μηχανισμός αντί για εσάς. Ζητώ (με τη χθεσινή μου ανάρτηση) να γραφτείτε στη σελίδα odikosmassyriza.gr για να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου, να γίνετε εθελοντές, να είστε δίπλα μας. Κάθε μέρα που περνάει, το συνειδητοποιείτε όλο και περισσότερο: Είναι σε πανικό, είναι ικανοί για όλα. Θέλει αγώνα, θέλει πείσμα, θέλει γερό στομάχι, αλλά η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας είναι πάνω σας», καταλήγει ο κ. Κασσελακης και επαναλαμβάνει το σύνθημα  «Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας».

Το αυτό έκανε και μέσα από την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Star Channel το βράδυ της Τρίτης, καλώντας τους υποστηρικτές τους να μην απογοητεύονται και να πάνε να ψηφίσυν για συνέδρους.

«Παραβιάζουν το Καταστατικό. Το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο. Εχει όλες τις αρμοδιότητες. κάνουνμια προσπάθεια να απογοητευτεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως πρέπει να ψηφίσει ο κόσμος για συνέδρους να μην απογοητευτεί», διεμήνυσε, αν και σχεδόν προεξόφλησε ότι επόμενη κίνηση των αντιπάλων του θα είναι η αναβολή του συνεδρίου.

«Το συνέδριο -είπε-  θα αναβληθεί» επειδή «γνωρίζουν πως αν είμαι υποψήφιος και αφήσουν τη βάση να ψηφίσει, τότε δεν θα χάσω και αυτό φοβούνται».

Με αφορμή δε τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου, μίλησε εκ νέου για «σοκαριστικές ανακοινώσεις» όπου γίνεται λόγος για «αμετάκλητη» απόφαση σχετικά με την ακύρωση της υποψηφιότητάς του.

«Ποιος δίνει την εξουσιοδότηση για αυτές τις ανακοινώσεις; Ποιος είναι πρόεδρος του κόμματος; Ενα κόμμα δεν είναι ακέφαλο», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα πάντως που ο άνθρωπος τον οποίο όρισε ο ίδιος, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – ο Νίκος ο Παππάς- λειτουργεί εδώ και μέρες ως πρόεδρος .