O Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στο Στρασβούργο | Facebook/Νίκος Ανδρουλάκης
Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια στους Βέλγους, σε αντίθεση με κάποιους άλλους…

Μιλώντας σε ένα σχεδόν άδειο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη σκιά του Qatargate και της υπόθεσης Καϊλή, ο πρόεδρος και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρότεινε μεταξύ άλλων να απαγορεύεται σε κάθε ευρωπαίο αξιωματούχο να γίνεται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας του
Protagon Team

Σε μια προσπάθεια να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός, να φύγει από το σκάνδαλο της Εύας Καϊλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε πώς «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε καθεστώς ανυποληψίας την ευρωπαϊκή Δημοκρατία» και υπογράμμισε ότι «έχουμε χρέος να είμαστε οι θεματοφύλακες της διαφάνειας και της δημοκρατίας και όχι παραδείγματα προς αποφυγή». Ήταν μια ομιλία στη σκιά ενός απίστευτου σκανδάλου που χρεώνεται το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη —ο οποίος, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες του Reuters μίλησε σε μία σχεδόν άδεια αίθουσα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνεχάρη τις βελγικές αρχές, που αποκάλυψαν αυτό το σκάνδαλο Qatargate, «σε αντίθεση με άλλους που συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε πώς από την πρώτη στιγμή που έμαθε για αυτήν τη σοκαριστική υπόθεση, προχώρησε άμεσα στη διαγραφή της κυρίας Καϊλή από το κόμμα.

«Δεν φτάνει να λέμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, αλλά οφείλουμε να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας», σημείωσε και επεσήμανε ότι τώρα είναι η ώρα της δράσης.

Πρότεινε στη κατεύθυνση αυτή :

-Να απαγορεύεται σε κάθε ευρωπαίο αξιωματούχο να γίνεται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας του.

-Όπως φτιάξαμε την ειδική υπηρεσία ελέγχου των κινητών ευρωβουλευτών και συνεργατών από κακόβουλα λογισμικά για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, αύριο το πρωί κιόλας να συγκροτήσουμε ένα ειδικό όργανο εξονυχιστικού ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των ευρωβουλευτών και πως αυτά αποκτήθηκαν.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε επίσης πώς πρόκειται για δύο κινήσεις, που θα βοηθήσουν να έρθει το φως και να απομακρυνθεί κάθε σκιά.

«Το οφείλουμε στους πολίτες, που εκπροσωπούμε. Το οφείλουμε στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.