269
Ο Nίκος Ανδρουλάκης μιλά στο συνέδριο, την Κυριακή | Aris Oikonomou/SOOC

Ανδρουλάκης: Κλειστή η πόρτα σε όσους μας εγκατέλειψαν για μία καρέκλα εξουσίας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2022, 15:48
Ο Nίκος Ανδρουλάκης μιλά στο συνέδριο, την Κυριακή
|Aris Oikonomou/SOOC

Ανδρουλάκης: Κλειστή η πόρτα σε όσους μας εγκατέλειψαν για μία καρέκλα εξουσίας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2022, 15:48

Tην αισιοδοξία για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εκλογές «όποτε κι αν τις αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη δευτερολογία του, την Κυριακή, με την οποία συνόψισε τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

«Η προσπάθειά μας δεν κοιτάζει το ταβάνι των δημοσκοπήσεων», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκθειάζοντας το καλό κλίμα ενότητας και σύμπνοιας που κυριάρχησε στο συνέδριο.

«Δεν πρέπει αυτό που έγινε τρείς μέρες εδώ να είναι η ηχώ του δωματίου. Πρέπει να γίνει η φωνή της κοινωνίας. Να δείξουμε ότι αλλάζουμε», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης και μίλησε «για μια νέα εποχή ενότητας – πολιτικής αυτονομίας και ανανέωσης», όπως έχει δεσμευθεί.

«Είμαστε απέναντι σ΄αυτούς που προτείνουν προοδευτικά μέτωπα και είπαν πως κέρδισαν την κυβέρνηση κι όχι την εξουσία», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης απορρίπτοντας τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε απέναντι σ΄ όσους προτείνουν μέτωπο λογικής, όμως συνεχίζουν να στηρίζουν το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία», είπε κλείνοντας την πόρτα σε «φλερτ» της κυβέρνησης, ενώ επεσήμανε ότι «το μόνο σταθερό μέτωπο της παράταξης είναι κατά της κάθε μορφής συντήρησης. Εδώ είναι ο προοδευτικός λόγος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε «όσους από λανθασμένες συμπεριφορές απομακρύνθηκαν να επανέλθουν, για να χτίσουμε μαζί την επόμενη μέρα της παράταξης» και έκλεισε όμως την πόρτα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «σ΄ όσους το εγκατέλειψαν για μια καρέκλα εξουσίας» λέγοντας: «Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Εκπτώσεις στις αξίες μας δεν θα γίνουν».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε οτι είναι απόλυτη η καταδίκη της παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ ανέφερε ότι η Σοσιαλδημοκρατία πιστεύει στην Ευρώπη του Ουμανισμού και όχι σε μια Ευρώπη-φρούριο συντήρησης και προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News